Een hart genaamd "Pepe"

Als kind droeg ik een shirt dat ik weggaf voor Internationale Kinderdag, zonder het te weten, zelfs niet in de stad waar de picknickplaatsen waren. Jaren later werd ik klant van een klein hoekje voor Parque La Merced in Tegucigalpa, waar ik me op zaterdag verstopte om te weven tussen routinewerkjes en mijn weekendwerkjes. De sfeer was niet voortreffelijk, maar de eenzaamheid werd genoten met dezelfde smaak als de chilaquiles, het prettige gesprek van een zwarte vrouw die de kassa bezocht en dat gaf een goed tintje aan de groteskheid van de pastoors die soep kwamen halen. Om van zijn kater af te komen om een ​​nieuwe te beginnen.

Toen ik me herinnerde dat ik er een brok in mijn keel van kreeg, het waren jaren van mijn schetsen voor olieverfschilderijen in de sappige eenzaamheid en teksten op het ritme van de stilte voordat het meisje arriveerde, verlichtte ze mijn ogen. Vreedzaam genoot van die rust die contrasteerde met de herinnering aan de drukte van de portretten van beroemdheden die langs de muren liepen als bewijs dat hij de zaken van deze man had bezocht, een Cubaanse edelman van wie Fidel al zijn bezittingen onteigend had, maar niet zijn dromen, die hij bezocht. ontmoet vreemde landen om in de geschiedenis te blijven als synoniem voor goede keuken en vrijgevigheid.

In de afgelopen jaren moest ik vriendschap tussenbeide komen met zijn vrouw, die op de begraafplaats zei dat de woorden die ik citeer letterlijk bijna dezelfde toestemming van het meisje, die meer dan de helft van zijn proza ​​bijgedragen.

Don Pepe Barroso

Zoetwaren, koekjes, veel eten en veel hullabaloo, was de voorbereiding van een kinderdag vroeg.

Hij, angstig, klaar nog een jaar om een ​​feest te houden die al in zijn agenda was.

Ik had nooit gedacht dat een deelnemer aan een dergelijk mens naast een groot man project, maar God in Zijn grote goedheid en genade gekozen voor een goed hart die ik geleerd eeuwige waarden, zoals het bereiken van de behoeftigen te dienen, niet omdat er was voldoende maar omdat het nodig is dat onze zielen door liefde aan anderen vol liefde zijn. Ik voel me een bevoorrechte vrouw omdat ik naast een vroom wezen ben geweest en met hem een ​​familie en zijn laatste dagen van het leven gedeeld heb.

Elke ervaring met Pepe, het zien onvermoeibaar in zijn eervolle werk maakt me begrijpen van de erfenis van een buitenlandse geliefde dat het werk, inzet en respect won de harten van een land waar ze de vrijheid in elk opzicht kon vinden.

Echt geen woorden om de gevoelens die me in beslag genomen op dit moment, waar ik tijdelijk ontslag van mijn man, die een hemelse plaats door de aanwezigheid van de Almachtige heeft verlaten uit te drukken; maar ik ben het bewust dat ik op een dag hem weer zal zien, als ik ook vertrek om mijn Schepper te ontmoeten.

Dank u, eeuwige Vader, om mij kracht te geven in dit uur en te kunnen erkennen dat Uw Woord in mij vervuld is ....

"De Heer heeft ons tot nu toe geholpen."

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.