De magie van Facebook

Hace tiempo een Ik was zo terughoudend om in een sociaal netwerk te komen, ervan overtuigd dat dit voor tieners is die bezig zijn met het verzenden van foto's en het zeggen van de kleur van hun broek. Maar de verschillen tussen dit initiatief en andere, zoals MySpace of Hi5! Ze tonen nogmaals aan dat we dingen kunnen demoniseren tot op het punt van koppigheid, en op een dag de steen tussen onze tanden slaan uit simpele weerstand tegen verandering of acceptatie van collectieve neigingen.

Mijn kinderen hadden de hele middag last omdat ze daar naartoe wilden, ik wist dat als ik hen niet hielp, een ander het zou doen, ik ging zitten, ik opende hun profiel, gaf ze duidelijke richtlijnen over hoe ze de privacy konden beheersen en de belofte dat hun wachtwoord Het zal degene zijn die ik ken omdat ik hoop ze te bekijken -meer voor de veiligheid dan wantrouwen-.

facebook

Na een uur kwam mijn dochter springen, met haar twee tanden die nog steeds niet uitkomen, ervan uitgaande dat 18 al vrienden had verbonden en vier gelabeld. Het lijkt misschien een beetje verrassend statistisch feit, maar het is merkwaardig dat de meeste van haar vrienden klasgenoten zijn in de tweede klas van de basisschool, en omdat ze tien jaar na haar geboortedatum Facebook moet hebben afgetrokken om ze te accepteren.

Ik ben blij te weten dat ze veel vertrouwen in mij hebben, in een paar dagen hebben ze al hun schoolleraren, buren en neven met wie ze 's middags een balletje slaan. Mijn zoon, die wat ingenieuzer is, heeft me lessen gegeven over het boerenbedrijf FarmvilleNou, op een dag herinner ik me dat ik ermee begon, ik plantte een paar planten, ik zette een hek, een witte eend en toen ik hem ongeveer een maand later weer zag, was het een puinhoop. Ik ben tot de conclusie gekomen dat een vriend me een vos als cadeau stuurde en hij at de paar plantjes, bedreef de liefde met de eend en at hem toen als toetje.

Voor banaal gebruik is Facebook beslist tijdverspilling, afhankelijk van leeftijd, interesses of standpunt. Maar dat is Facebook, boeiend, het meisje dat mijn ogen oplicht, duurde even voordat ze binnenkwam en zei dat ze dat niet bezette en dat ze het zat was dat al haar vrienden haar uitnodigingen stuurden. Op een dag overtuigde ik haar eindelijk om haar gedichten te uploaden die ze fijn opbouwde vanuit haar ziel. Ze bracht meer dan een uur door met huilen van nostalgie toen ze haar klasgenoten vond op dat internaat waar ze halverwege haar tienerjaren was.

Dat is de magie van Facebook, de makers ervan waren gewone mensen die elementaire dingen dachten zoals:

Hooi chorromil Miljoenen pagina's op internet, dezelfde pagina die ik nu zie, worden gezien door 50-collega's die mijn interesses delen.

Op dit moment zijn de helft van mijn klasgenoten verbonden die een bal speelden in de modder van dat hof en werden vergiftigd met hetzelfde snoepje van die mulat die ons de honger bedwong.

Is het niet mogelijk om een ​​internet van de mensen te maken?

Wat zou er gebeuren als we later de API vrijgeven zodat iedereen er gebruik van kan maken als ze dat willen?

Dat is Facebook, het is het netwerk, maar niet van html-pagina's, maar van mensen die er zijn, die communiceren, die elkaar ontmoeten voor een kopje koffie, die onderzoek doen naar soortgelijke onderwerpen, die informatie van bijzonder of collectief belang delen. Elke dag zijn de beveiligingsstandaarden verbeterd, tot het niveau dat u de bekende kunt groeperen om het chatvenster voor iedereen uit te schakelen met één klik of configureer wat we van anderen verwachten dat ze van ons zien. Op dit punt wordt het net zo wijdverspreid als Wikipedia, met het verschil dat het niet alleen mogelijk is om te profiteren van altruïstische maar ook commerciële voordelen en dat het aanpasbaar is door de mensen gegroepeerd rond ruwe borden.

facebook

Tot slot laat ik enkele Facebook-pagina's achter met het aantal fans die groeperen, enkele van de belangrijke bedrijven, anderen van persoonlijke pagina's die hun potentieel hebben benut, niet door hun uiterlijk - Dat is bizar- maar voor de meer dan 400 zitten miljoenen echte mensen vast:

Facebook Officiële muur, met meer dan 10 miljoenen fans.
Gray's Anathomy Series om 's nachts een goed uur door te brengen, heeft meer dan 5 miljoen fans.
CNN Nieuwsketen, bijna met het miljoen.
Ik speelde Mario Bross Bijna een miljoen fans
Mazinger De eerste Chinese strip die we kenden in onze kindertijd. Meer dan 230,000 fans bevestigen dat ze hem leuk vonden.
AutoCAD Meer van 50,000.
Liefde in tijden van cholera Uit het boek van García Márquez, bijna de 50,000.
Zo goed als het wordt Meer dan 7,000-fans van deze geweldige film.
Revit Architecture Meer van 4,000.
ESRI Meer dan 1,800, het lijkt weinig, maar dat is het. Misschien is het niet de meest populaire pagina over dit onderwerp.
Blog en web Van een Mexicaanse vriend, boven 800.
Bentley Systems De AutoDesk-wedstrijd Bentley, maar met alleen 800-fans.
GeoSolutions Colombiaanse vrienden, in de buurt van 250.

Niet achterblijven:

facebookGeofumed op Facebook.

Van deze blog en andere bijbehorende NetWorked-blogs die van mijn interesse zijn.

We zullen zien of we er misbruik van maken zonder de inhoud te kopiëren.

y hier ben ik, qu
Ik accepteer niet iedereen, tenzij ik de geheime code draag:  Ik heb je gelezen in geofumadas.

6 Antwoorden op "De magie van Facebook"

  1. Gefeliciteerd, deze site heeft veel praktisch onderzoek en goed schema. Ik wil je bedanken voor het uiten van je ideeën en het investeren van tijd aan het maken van pagina's. Goede kracht!

  2. Buiten het onderwerp:

    Bentley Systems De Bentley-wedstrijd ???

    Dat is prima, of typografische fout

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.