Microstation: Import Excel coördinaten en annotaties

De zaak: Ik heb gegevens verzameld met Promark 100 GPS en met behulp van de GNSS-nabewerkingstoepassing die deze computers hebben, kan ik de informatie naar Excel verzenden.

De kolommen gemarkeerd in geel zijn de coördinaten oost, noorden en hun respectieve annotatie; De rest is alleen informatie in verband met het postproces.

Het probleem: Ik wil dat gebruikers met hun versies van Microstation de gegevens importeren.

MicroStation coördineert excel

Slimme manieren om het te doen

Als u de coördinaten met Microstation importeert met de opdracht hiervoor gemaakt, alleen de punten komen, niet de labels. Trouwens, een gebruiker importeerde ze vanuit CivilCAD, wat het geweldig doet, daarna werd het vanuit Microstation geopend en werd het geconverteerd naar dgn, het formaat waar ze elke dag werken. Zo… hoewel ik bijna gingIk waardeer het dat je me om een ​​suggestie hebt gevraagd hoe je dit moet doen; hoewel ik denk dat ze het diep van binnen doen om te bewijzen dat de commando's niet roesten. Het is gewoon de procedure die ik eerder heb uitgelegd met AutoCAD.

Hoe coördinaten koppelen met Excel

VBA zou een ideaal te maken, maar zoals gewoonlijk op een dag wat we concluderen: Excel productiever dan aan de salarisadministratie tafels, hier de procedure combineren Microstation commando's (key in) met Excel commando's te maken zou moeten zijn (gecombineerd)

Het creëren van een punt met Microstation doe je met het commando "plaats punt", en als je het in een specifieke coördinaat wilt plaatsen, gebruik dan "xy =", altijd met het volgordescheidingsteken, wat de puntkomma (;) is. Dus bij het invoeren van de opdracht plaatspunt; xy = 388218.835,1566315.816 je moet een punt in dat coördinaat trekken.

In het geval van Excel werkt het concatenate-commando als volgt: concatenate-commando, open haakjes, geef vervolgens alles aan dat moet worden samengevoegd en sluit ten slotte haakjes. Ik leg het op een klagende manier uit, maar het is niet ingewikkeld als het minstens één keer wordt begrepen en gedaan:

Opdracht samenvoegen = CONCATENATE wij openen haakjes ( dan is het commando commando een tekst, met een puntkomma die het commando scheidt «Plaatspunt;» dan de komma om de volgende reeks te scheiden , dan het commando tussen aanhalingstekens omdat het tekst is «Xy =» de komma om een ​​nieuwe string aan te geven , en hier selecteren we de respectieve cel  C3 dan de komma om een ​​nieuwe string aan te geven , en de komma tussen aanhalingstekens voor scheiding van coördinaten '' de komma om de volgende reeks aan te geven , cel met de noordcoördinaat en de laatste puntkomma D3,«;» Dan sluiten we haakjes )

Het ziet er zo uit:

= CONCATENATE («plaatspunt ;«, »xy =',C3, »,',D3, »;')

Zodra dit gedaan is, kopiëren wij de formule gewoon naar de volgende kolommen, als volgt:

plaatspunt; xy = 388218.835,1566315.816;
plaatspunt; xy = 388219.911,1566320.28;
plaatspunt; xy = 388216.28,1566320.868;
plaatspunt; xy = 388215.36,1566316.473;
plaatspunt; xy = 388211.706,1566317.245;
plaatspunt; xy = 388212.713,1566321.593;

 

Hoe stuur je het naar Microstation

Deze tekst kan worden gekopieerd en geplakt rechtstreeks naar de opdrachtregel (nutsleutel in) en zien dat de punten getekend zijn.

MicroStation coördineert excel

Maar ik kan het ook kopiëren naar een txt- of csv-bestand dat ik als script kan noemen.

Bijvoorbeeld, het bestand heet puntosgeofumadas.txten het is opgeslagen in C; dus om het te noemen, schrijf de sleutel erin  @c: \ glowpoints.txt. De naam mag geen spaties bevatten en het verdient de voorkeur om deze op een gemakkelijk pad te plaatsen.

Annotaties importeren

Het werkt op dezelfde manier, met het verschil dat het commando geen punt maar tekstpictogram is:  plaats tekst icoon

Concatenamos van gelijke vorm, opdrachttekst icoon, cel die annotatie bevat, coördinaten waar de tekst wordt geplaatst:

= CONCATENATE ("plaats tekstpictogram;", B3, »;», »xy =», C3, »,», D3, »;»)

En dan moeten we zo blijven.

plaats tekst icoon; 10; xy = 388218.835,1566315.816;
plaats tekst icoon; 11; xy = 388219.911,1566320.28;
plaats tekst icoon; 12; xy = 388216.28,1566320.868;
plaats tekst icoon; 13; xy = 388215.36,1566316.473;
plaats tekst icoon; 14; xy = 388211.706,1566317.245;
plaats tekst icoon; 15; xy = 388212.713,1566321.593;

En daar hebben ze het:

MicroStation coördineert excel

Om de traverse te genereren, zou hetzelfde gedaan worden, maar dan met de commandoregel, met de waarschuwing dat de punten een reeks moeten hebben; wat niet het geval is. Het zou de commandoregel, startcoördinaat, bestemmingscoördinaat ...

Er zijn natuurlijk andere manieren om het te doen, en open source-programma's die het geweldig doen. Maar lichaamsbeweging is nuttig om mijn geest te stroomlijnen en in mijn geval te voorkomen dat mijn commando's gaan roesten.

6 Antwoorden op "Microstation: importeer coördinaten en annotaties uit Excel"

 1. Ik heb het programma niet bij de hand, maar je zou het volledige commando moeten plaatsen, zoals PLACE CIRCLE RADIUS.

  Luck.

 2. Hallo vriend, uitstekende informatie, ik ben erin geslaagd om situaties op te frissen en nog beter op te lossen waarvan ik dacht dat ze niet konden worden gedaan in microstation, ik heb een vraag die gerelateerd is aan het onderwerp dat hierboven door u is besproken, hoe importeer ik een cirkel in plaats van een punt als bronreferentie ? Ik heb alle bovenstaande stappen uitgevoerd met als parameter: = CONCATENATE («plaats cirkel;… ..) en vervolgens naar .txt gebracht en later meegenomen om in te toetsen als @d: \ cirkel.txt, maar ik heb ze niet kunnen plotten, zou je me daarbij helpen?

  Groeten.

 3. Hallo, goedemorgen, ik zou graag willen weten of je een tutorial of notitie hebt over hoe je een nabewerking kunt doen voor een promark 200 gps in het GNSS-oplossingenprogramma? Ik probeer het al dagen, maar het is me niet gelukt omdat de gps me bestanden van het type .csv gooit ... ik wacht op je antwoord bedankt.

 4. Goed, want ik vertel je dat de overwinnaars niet naar de werkplaats kwamen en toen ik aankwam, wilde ik indruk op ze maken met hun hulp, en liever hadden ze andere dingen aangepast, en ik werd bang om ze meteen te vragen hoe ze het hadden gedaan ... hij vertelt me ​​Victor dat we haar zoeken in geofumada's ... Het is goed dat hij ons altijd steunt want hij is hier altijd mijn meester in geweest, ook deed ik het niet als test ik deed het omdat ik zag dat ze weinig of niets konden begrijpen van de terugkeer die met civilcad moest gebeuren maar werkelijk iedereen in de werkplaats was onder de indruk ...

  deze helpen ons meer amplitude te genereren in de duizenden trucjes die met de pc kunnen worden gedaan, maar een gids is altijd nodig om ze te kunnen leren ..

  van de technici, bedankt, want ik kan alleen zeggen dat ik guaoooo is een kaas.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.