Waarschuwing van valse e-mails namens Geofumadas

Vanaf vandaag hebben 23 in september meldingen ontvangen van lezers die via Facebook of direct mail berichten hebben ontvangen namens iemand die schrijft van de Geofumadas-site.

spamDus ik profiteer van de ruimte om de waarschuwing te waarschuwen.

Dit is de klassieke boodschap van de Afrikaanse zwendel die de volgende boodschap verzendt:

Hallo, lieverds.
Ik heet Nancy.
Ik ben een eenvoudig meisje.
Ik ben bereid mensen over de hele wereld te ontmoeten om meningen uit te wisselen en meer te leren over elke cultuur en andere manieren van leven.
Ik schrijf vanaf de site
geofumadas.com en besluiten om je dit bericht achter te laten om te weten of we vrienden kunnen worden en misschien later meer.
Vergeef me alstublieft vergissingen, want ik weet niet veel over de site en ik gebruik een vertaler omdat de echte taal m Engels is.
Ik zal blij zijn als je weer schrijft, zodat we elkaar beter leren kennen.
Wachtend om van je te horen.
Nancy.

Meestal heeft het kleine variaties en worden de e-mails gebruikt

nancybrown401@yahoo.com

nancybrawn4011@yahoo.com.sg

eve.just4u2nv2@yahoo.com

Het bericht gaat vergezeld van een foto van een meisje. Hiervan wisten we al hoe ze het uitlegden de jongens van www.soloparamusicos.com.ar, uitleg over de evolutie van de tweede e-mail, die uiteindelijk uiteindelijk om gegevens vraagt ​​voor zo'n bankoverschrijving, waarin ik denk dat niemand al valt maar dat het vervelend wordt binnen de spam.

Zelfs sommige sites zijn geloofd en gepromoot binnen de inhoud ervan.

Het is ironisch dat de boodschap een vreselijke vertaling in het Spaans is, waarin hij schrijft over schrijven van de site, en verontschuldigt zich omdat hij er niet veel van af weet. Deze kleine dingen doen elke lezer begrijpen dat het een simpele spam is, helaas is het moeilijk om deze situaties onder controle te houden, aangezien spammers elke dag manieren vinden om tussen sociale netwerken, abonnementslijsten of siteverkeer te sluipen. Dus jammer om te moeten blijven bestaan ​​wetende dat ze er zijn.

Wat gebeurt er

Allereerst wil ik de vriendelijkheid bedanken van de lezers die me een e-mail hebben gestuurd waarmee ik bij zonsopgang een tijdje wakker heb kunnen blijven, op zoek naar kwetsbaarheden in WordPress, de nieuwe sjabloon, de Geofumadas-abonnementslijst of sociale media-account. Het was interessant, de droom heeft me een tijdje verlaten, las wat er met anderen is gebeurd en ik ontving eindelijk het bericht van de hostbeheerder dat alles in orde was, en het is gewoon een gewone spammer die sluipt Wie weet hoe in de nieuwe WordPress updates op zoek gaan naar kwetsbaarheden in de opgeslagen back-ups.

Nadat ik de kwestie had verduidelijkt, rustte ik een tijdje, zonder mezelf een onvermijdelijk ongemak te bezorgen. We hebben ook stappen ondernomen om elke kwetsbaarheid te vermijden en onze gehechtheid aan onze Privacy Beleid.

 

Beantwoord de e-mail niet

Dat is het wijste ding, en de beste manier om de zaak niet voort te zetten.

Als u Gmail gebruikt, wordt hetzelfde bericht weergegeven met de kop in het rood, waarin staat dat de e-mail kan zijn verzonden door een persoon die niet de eigenaar is van het account en vaak zien we het niet omdat het direct naar spam gaat.

Doe ten slotte een beroep op de volwassenheid van de lezers, die weten hoe ze moeten begrijpen dat deze tijden zo zijn. Als u een nieuwe evolutie in dit soort tactieken kent, zouden we het op prijs stellen deze te melden.

 

Groeten en bedankt voor het lezen.

editor (at) geofumadas.com

2 Antwoorden op "Waarschuwing voor nep-e-mails namens Geofumadas"

  1. Ik kreeg er een op dezelfde manier, ik geloofde het maar ik begon het te onderzoeken en ik zie ook dat ik de stroom volg om te zien welke trucs je gebruikt en bedankt dat je dit doet.

  2. Ik heb er een laten vallen, ik zal de stroom volgen om te zien waar het aankomt en met welke bedrieger uiteindelijk om geld vragen.

    Groeten!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.