Werkend op de UTM-grens van twee zones

We hebben vaak het probleem om in de grenzen van de UTM-zone te werken, en we zien onszelf als stokken omdat de coördinaten daar niet werken.

Omdat het probleem

Ik heb wat tijd geleden uitgelegd hoe UTM coördineert werk, hier ga ik me alleen concentreren op het probleem. De volgende grafiek laat zien hoe er tussen Costa Rica, Honduras en Nicaragua een wisseling is tussen zone 16 en 17; wat inhoudt dat die coördinaten gemarkeerd in witte cirkels worden herhaald. Een punt genomen in de Hondurese Mosquitia, als er niet wordt gezegd dat het zich in zone 17 bevindt, zou het in Guatemala in zone 16 vallen, terwijl dat aan de Nicaraguaanse Atlantische kust in de Stille Oceaan zou vallen, hetzelfde zou gebeuren met een in de Isla del Caño in Costa Rica.

werk in verschillende gebieden utm

Dit komt omdat het UTM-raster een centrale meridiaan neemt, met een x-coördinaat van 500,000 en van daaruit doorgaat tot het bereiken van de zonelimiet. Op deze manier zullen ze nooit negatief zijn. Maar bijgevolg zijn de coördinaten niet uniek, ze worden in elk gebied en in elk halfrond herhaald.

Hoe kunt u het oplossen

Ik ga dit voorbeeld gebruiken met Microstation Geographics nu Bentley Map, het zou vergelijkbaar moeten zijn met AutoCAD: ik wil een georeferentie geven aan een afbeelding, met de vier coördinaten van de hoeken. In UTM is het onmogelijk, want bij het betreden van de punten vallen er twee in Guatemala.

1. Zet UTM-coördinaten om naar geografische coördinaten. Dit kan worden gedaan met elk programma dat er eerder is Ik heb een blad ingediend Excel dat doet deze tijden. Als resultaat hebben we dit:

-85.1419,16.2190
-83.0558,16.1965
-83.0786,14.2661
-85.1649,14.2885

2. Verander het coördinatensysteem in Microstation. Dit is zodat we de punten in dat formaat kunnen invoeren.

werk in verschillende gebieden utmHet is gedaan met:  Tools> coördinatensystemen> master

Hier selecteren we het eerste icoon (bewerk master) en we geven aan dat het coördinatensysteem geografisch is. Houd altijd de Datum WGS84.

Kies dan uit dit paneel de optie Meester en we besparen. Het systeem gaat ons wat vragen stellen, om er zeker van te zijn dat we weten wat het inhoudt, accepteren we alle drie de keren. Vanaf nu kunnen we de coördinaten invoeren in lengte- / breedtegraad.

werk in verschillende gebieden utm3. Voer de coördinaten in.  Dit, omdat er maar een paar punten zijn, wordt gedaan via keyin; activeren van het commando punt, dan van de sleutel die we schrijven:

xy = -85.1419,16.2190

werk in verschillende gebieden utmwe doen hetzelfde voor de anderen:

 • xy = -83.0558,16.1965, voer in
 • xy = -83.0786,14.2661, voer in
 • xy = -85.1649,14.2885, voer in

Als u de kokosnoot niet wilt breken, kunt u ze opslaan in een txt en importeren met het commando dat is daarvoor gemaakt.

Georeferentie van de afbeelding.

werk in verschillende gebieden utmHet resultaat van het invoeren van de punten is er aan weerszijden van de grens van de zone.

Het enige wat we nu doen is de afbeelding laden. Dit wordt gedaan vanuit de rastermanager, waarmee wordt aangegeven dat de afbeelding interactief zal worden geladen en het punt linksboven en vervolgens rechtsonder aangeeft.

Daar hebben ze het:

werk in verschillende gebieden utm

 Hoe zit het met de percelen:

Iets soortgelijks zou gebeuren met de eigenschappen die worden gedeeld door de zonelimiet; wat wordt gedaan, is dat de hoekpunten worden geconverteerd naar geografische locaties om een ​​enkele weergave te hebben. Een ideaal is om in dat gebied punten te verhogen door de GPS te configureren om geografische coördinaten vast te leggen.

17 Antwoorden op "Hoe te werken in de limiet van twee UTM-zones"

 1. Ik weet niet zeker of ik begrijp wat je bezet.
  Als het tussen twee zones valt, moet u het opnieuw bekijken met geografische coördinaten, lengte- en breedtegraad.
  Hoe heb je ze oorspronkelijk?

 2. IK HEB EEN PROBLEEM AUB EEN PLOT TUSSEN TWEE GEBIEDEN: 17 18
  IK WEET NIET HOE HET OP TE LOSSEN
  OP HET VELD MOET IK HET VERVANGEN ALS
  DE COORDINATEN OVER GOOGLE HART DIE IK WIL MAKEN NAAR HET EXCEL IS LABORIOUS GEMAAKT ER IS EENVOUDIG MEER SNEL JE ZULT JE DANKZIJ DANKZIJ
  AAGRACIAS

 3. Een optie is dat je ze naar Google Earth stuurt en daar aanvinkt door het gradenraster te activeren. Groeten aan het land van meren en vulkanen; wanneer we daar passeren eten we een gebraden.

 4. Ik heb het volgende probleem
  Ik heb coördinaten in het XY-formaat, sommige vallen in de 16-ZONE, maar ik vermoed dat anderen in de 17-ZONE vallen, hoe kan ik weten uit welke ZONE ze komen?

 5. Ik wgs84 bezienswaardigheden 17N en ik ze weer te geven in een vorm die in het hele land op WGS 84 17 Zuid-gebied, het project in ArcGIS 10.2 krijg ik fout, bedankt voor je hulp
  groeten

 6. Uitstekende technische opleiding, ik hoop te blijven leren deze kennis vervolgens door hun programas.Les Ik stuur de nodige overleg vooraf en wensen hen succes is de hoge technologie toegepast op geodesie en topografie.

 7. Dat is onvermijdelijk.
  Je kunt het valse oosten veranderen, zodat de centrale meridiaan een lengte heeft waarmee je alles in dezelfde strip kunt hebben. Met als nadeel dat uw coördinaten veranderen.
  De andere manier is om te werken in breedtegraden en lengtes.

 8. Vriend, ik werk in Arcgis 9.3, je weet hoe ik kan veranderen in slechts één gebied.

  Heel erg bedankt voor uw hulp.

 9. Hallo vriend, kan je me helpen, ik heb vorminformatie uit mijn studiegebied op twee verschillende gebieden 17S en 18S, ze zitten in hetzelfde WGS84-referentiesysteem. Dit zorgt ervoor dat de informatie een verplaatsing vormt omdat ze zich in verschillende gebieden bevindt en ik heb ze alleen in 18S nodig.

  Gefeliciteerd met uw blog

  Andrea-Ecuador

 10. Oud goed je blog, maar zoveel publiciteit dat iedereen bang is, het lijkt erop dat je wanhopig bent, ik weet dat je me niet gaat goedkeuren voordat het kwaliteit was, maar de rekeningen veranderden de opvatting van je «werk».

 11. Ik weet het niet Het zou nodig zijn om te bewijzen dat de afbeeldingen hun eigen projecties kunnen dragen, maar bij het maken van een nieuwe implementatiekaart kan deze in geografische coördinaten zijn en moet daarom onmiddellijk opnieuw worden geprojecteerd.

 12. En in Manifold, hoe kunnen twee orthophotos (van de PNOA, UTM) gecombineerd worden met een andere spindel?
  bedankt

 13. Hallo, de waarheid is dat de uitleg heel goed is, maar ik zou graag willen dat je een artikel schrijft over hoe je in een overlappende omgeving werkt.

  Het probleem dat ik heb is q q mijn land BOLIVIA deze drie zone de 19, 20 en 21 en coördineer ik de meeste van deze zijn in de tijd 19, maar een deel van het in te voeren de zone 20 (overlappende gebied).

  Wat ik wil vragen is om te werken aan beide spindels of alleen op een enkele spindel.

  Alvast bedankt voor uw samenwerking en de waarheid dat de pagina geweldig is, nogmaals bedankt voor uw samenwerking.

 14. Ik denk dat je over gegevens praat zonder een georeferentie. Op dezelfde manier wijst u ze een referentiepunt toe en verplaatst u ze, die in de andere zone vallen, transformeren ze naar breedtegraden en lengtegraden.

 15. Dit is een goede manier om te werken, maar er is een detail, aangezien u de overlappingspunten aanpast wanneer u het hebt gedaan met elektronische theodoliet

 16. Dit is een goede manier om te werken, maar er is een detail, aangezien u de overlappingspunten aanpast wanneer u het hebt gedaan met elektronische theodoliet

 17. Dat zo'n vriend hem feliciteerde met zijn blog, weinig mensen in dit universum delen een deel van hun tijd ter ondersteuning van het collectief in de verschillende toepassingen van landmeten en civiele techniek, en ik volg de problemen die je via dit medium een ​​paar maanden hebt verspreid , een deel van hen heeft me korte tijd als gereedschap gediend, omdat ik in arbeidsaangelegenheden mezelf als een cadist vind en als mijn specifieke onafhankelijke aspect heb ik een totaalstation SOKKIA 630RK, en hoewel ik vanwege mijn arbeidsloon me ervan weerhoudt me te wijden aan topografie Ik ben op zoek naar onderwerpen die me op de hoogte houden van alle cartografie- en civieltechnische producten, goed om mezelf niet te verlengen zeg ik tot ziens.

  Atte: Emerson Marin
  Venezuela, Anaco Edo. Anzoategui.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.