Hoe te contour te maken met AutoCAD Civil 3D

Lang geleden, dit werd gedaan met SoftdeskEen ander verhaal, maar in dit geval zullen we zien hoe dit te doen met behulp van Autodesk Civil 3D in zes stappen.

Contouren AutoCAD Civil 3d 1. Surface stijlen

Stijlen zijn geometrie- en weergave-instellingen die zijn gemaakt in AutoCAD, waar het type lijnen, kleuren, lagen, vloeiende curven of verschillende vormen wordt vastgesteld die de gemaakte geometrieën zullen hebben. Aangezien dit niet het geval is voor dit bericht, zal ik een bestand gebruiken waarin al stijlen zijn opgeslagen, aan het einde wordt aangegeven hoe dat bestand moet worden gedownload.

Deze stijlen kunnen worden bekeken en bewerkt in het tabblad "Instellingen" kunt u ook kopiëren en maak nieuwe.

2. oppervlak aanmaken

Contouren AutoCAD Civil 3d Hiervoor selecteren we in het gereedschapspaneel "oppervlakken", met de rechtermuisknop te kiezen voor "oppervlak maken". In het paneel geven we aan dat het een TIN-type oppervlak is, en we selecteren de laag waar het gehost zal worden, in mijn geval doe ik het in C-TOPO.

Zoals we wijzen de naam "egeomates Land" en de beschrijving "Test site".

Door OK te doen, kunnen we zien dat het oppervlak is gemaakt, met de structuur van objecten die het zal kenmerken. Het kan worden bewerkt door met de rechtermuisknop op het oppervlak te klikken en "Oppervlakte-eigenschappen" te selecteren.

3. gegevens toevoegen aan het oppervlak

Contouren AutoCAD Civil 3d In dit geval, laten we een punt bestand toe te voegen voordat we zagen hoe het moet uit een externe database. Wat ik nu heb is een txt-bestand met coördinaten in de vorm x, y, z.

Contouren AutoCAD Civil 3dHiervoor activeren we de optie "Definitie", en hierin zoeken we naar "Puntbestanden". Hier klikken we met de rechtermuisknop door "Toevoegen" te kiezen.

 

 Contouren AutoCAD Civil 3dIn het paneel gaan we aangeven dat wat we importeren punten zijn in de volgorde ENZ Easting Northing Zelevation (X, Y, Z), gescheiden door komma's. Dan zoeken we naar het pad van het txt-bestand, en we doen het goed.

Op deze wijze worden de punten geladen in het bestand, maar alleen ingevoerd als punten laag, maar de werking van het oppervlak geworden.

Om dit te zien, we klik met de rechtermuisknop op het oppervlak "Land egeomates" en Surface Properties, zie het tabblad "Definitie" in het onderste paneel verschijnt het als een operatie.

Om het gecreëerde oppervlak te zien, klikken we er met de rechtermuisknop op en selecteren we "zoomen naar". Je zou het oppervlak moeten zien, met de punten in rood en de contourlijnen in wit, want dat is de standaardstijl.

Contouren AutoCAD Civil 3d

4. Pas de contourlijnen aan.

Nu, om te zien de curven geven een andere stijl, wat we doen is klik met de rechtermuisknop op het oppervlak "Land egeomates" en vervolgens "Surface Properties" en het tabblad "Information", selecteer het oppervlak stijl.

In het geval dat u "Borders & Contours" gebruikt, dan hebben we dit:

Contouren AutoCAD Civil 3d

Bij het plaatsen van “Borders & Contours & Slopes” verschijnen de contourlijnen met een gekleurde hellingskaart.

Contouren AutoCAD Civil 3d

Er zijn andere stijlen, dus ik laat ze over om ze uit te proberen. 

5. Overige informatie.

Het is ook mogelijk om meer gegevens te zien op het oppervlak gemaakt in de tab "Analysis", altijd "Surface Properties" als een statistisch beeld van de pistes, het kiezen van bereik en op de pijl naar beneden.

Contouren AutoCAD Civil 3d

6. Label de curven

Om contourlijnen label, wat we doen is, het bovenste menu "Surface / toevoegen oppervlak labels", hier kunt u verschillende alternatieven te kiezen, zullen we gebruiken in dit geval "Contour - Multiple" dan de polylijn wordt gemarkeerd en het is markering dimensies.

Contouren AutoCAD Civil 3d

Als u wilt oefenen, kan hier worden gedownload:

het bestand txt punten

The dwg met de sjabloon

The dwg met uitgebreide oefening

61 Antwoorden op "Contourlijnen maken met AutoCAD Civil 3D"

 1. Gebruik de Zoom in uitgebreide weergave, misschien is hij maar niet wat u op het scherm te visualiseren.

 2. Goed. Mijn probleem is dit, ik doe het stap voor stap en het lijkt in orde, maar toen ik wilt weergeven in C3D niets zien, is dat het bestand is er, maar omdat ik verschijnen als geladen met veel lagen gecreëerd, maar niet ik kan zien of selecteer niets. Ik denk dat het zal zo gek, maar ik heb stagneerde. Bij voorbaat dank!

 3. Uitstekende tutorial, maar het tekstbestand van de punten is naar beneden, je kunt het opnieuw uploaden, bedankt

 4. Het is heel goed uw pagina zeer accurate en consistente informatie felicidades¡

 5. Hallo Leonardo, alleen op basis van de afmetingen.

 6. Hallo Leonardo, als je ons beter uitlegt. Wat bedoel je met dimensies?
  Betekent dit dat je punten op de kaart, hoogte, xyz-coördinaten buiten?

 7. hallo zeer interessante vriend je pagina alleen dat ik twijfel, ik wil wat contouren tekenen, maar hiervoor ondersteun ik mezelf alleen met mijn dimensies of wat ik kies met het nuvel-team

 8. Ik zou graag willen weten hoe de xyz coördinaten te krijgen ??

 9. Het is moeilijk om te weten wat er met uw bestand gebeurt, want tussen 2010 en 2011 waren er geen wijzigingen in de Civil 3D-werkruimte waardoor u gegevens kon verliezen. We weten ook niet of de projectgegevens worden opgeslagen in de XML van het bestand of in een database van een project.

 10. IK DACHT DAT DEZE RUIMTE WERD GEHOLPEN OM TE TWIJFELEN DIE JE HEEFT, MAAR IK KAN ZIEN DAT HET NIET ZO IS. MISSCHIEN KUNT U MIJ HET VOLGENDE JAAR ANTWOORDEN…. BEDANKT, U BENT WELKOM

 11. Hallo, please help me, ik wil een bestand civiele 3D werkte in een 2011 versie en guaradado in een 2010 versie te openen, maar neem het mee naar een andere machine in versie 2010 niet open allemaal vol, dat wil zeggen, het uitvoeren van de longitudinale profiel op deze machine q het heeft 2011 versie, maar als je de machine rijden heeft versie 2010 q de grond niet lijn profiel te openen, en aangezien q werd opgenomen in versie 2010 als herhaling. Zou het kunnen dat ik al een database heb aangemaakt? en als dat zo is, kun je me helpen zoals het is gedaan, zodat ik alles volledig kan openen. Bedankt

 12. broers een grote en een uitstekende bijdrage geven u het beste tarief

 13. Hallo mijn vraag is, wat gebeurt er ik wil de gitarenontwerp van profielen bewerken, maar ik kan dat niet alleen de gitaren die komen standaard in burgerlijke toe te voegen. Dan wilde zien of iemand mij kan helpen met dat, samengevat het probleem is dat ik wil wat informatie gitaren of banden toe te voegen profileren en het formaat wijzigen

 14. Er zijn niet veel manieren, zoals het programma werkt met gegevens die u veld te brengen.

 15. Hallo, Zeer goede gids thanks ..
  Wat er gebeurt is dat het al de curven genereert, maar dan heb ik zeer verre punten en standaard interpoleert het programma ze ... Hoe definieer ik de contour van het oppervlak, zodat mijn oppervlak dichter bij de werkelijkheid is?
  bedankt

 16. Zeer interessant artikel, vraag ik me af of ik kan helpen een oppervlak te bewerken, wat er gebeurt is dat ik wil meer regels en het programma dat ik niet tekenen of laat me niet toe te voegen. Zie Welke oplossing raden jullie aan

  bedankt

 17. Programma of cursus voor Contour ... Value in Bolivares

 18. Hoeveel is de cursuswaarde voor autocad-niveaucurven 2010-2011

 19. Hoeveel kost de cursus voor autocad 2010-2011 en de volledige handleiding voor 2010-2011? Bedankt

 20. hallo .. ondersteuning !!…. ondersteuning !! Hoe kan ik het contouroppervlak zo snijden dat het in een cirkel past, het explodeert niet met X, en een andere manier om de contourlijnen te bewerken, gebruik het als een polylijn… bedankt… steun jongens !!! pa los bravos del civil3d

 21. Iedereen weet waar ik een video op video van civiele 3d 2010 kan krijgen?
  Dank u.

 22. Dat is een deel van wat u definieert in de sjabloon in stijl stof in de optie Contours, contour intervallen.

  Kleine en grote interval interval, om daar te bepalen hoe vaak u wilt dat de primaire en secundaire curve.

  Watch it dit bericht

 23. ik de afstand tussen de contourlijnen variëren ???????????????
  ps Ik denk dat dit plan op elke meter is en als ik het op elke 2 meter wil, waar kan ik dat dan aanpassen ?????????????????????????

 24. Met vriendelijke groet,

  Ik heb een vraag, ik heb gezegd dat u de stijl of formaat genaamd contour polylijn kan veranderen, dit komt omdat de laatste is veel lichter om te werken in de burgerlijke stand.
  Ik heb bestanden van de contourlijnen dat het pand van polylijn hebben, nu is mijn zorg is om te weten hoe dat bestand eigendom verandert er voor deze polylijnen nu contour en trabjo deze makkelijker op, maar ze niet verliezen de afmeting waarde die ze bezitten.

  Dank je…

 25. Hallo vriend, als ik doen om dwarsdoorsneden van een route te tekenen en bereken oppervlakten en volumes
  bedankt
  Daniel

 26. Hij zal niet zijn, als een Windows-bestand meta bestandsformaat, kunt u het openen met Adobe Illustrator, en exporteren naar DXF.

  Als u zegt dat het als een blok is, is het omdat u het in AutoCAD kunt zien? Zo ja, en gebruik het met de opdracht xplode Heeft elke curve een hoogte?

  Omgekeerd, als een WMF gewerkt met Widelands, is het moeilijker.

 27. Hallo, zeer goede publicatie, gefeliciteerd! Ik zou graag willen weten of een .WMF-bestand in civiele 3d kan worden bewerkt, het komt voor dat het als een blok is en de helft van het vlak contourlijnen heeft en de andere niet ... wat suggereert u erover? Alvast heel erg bedankt

 28. Hallo Mario, aan het einde van een dergelijk verband lijkt de txt-bestand met de coördinaten van het werk te downloaden.

  Ik denk dat dit je bedoelt.

 29. bedankt voor alle bijdragen, maar ik wil graag de database waarin ze maakten het bijvoorbeeld als iemand het heeft dan kunt u voor die klus te klaren, laat ik mijn e-mail maherrerahn@gmail.com

 30. Bedankt voor de geweldige bijdrage, andere van egeomates

 31. Hallo, ik heb iemand nodig om me te helpen tekenen autocad curves voor de omtrek van een kanaal. Het is een universitaire baan. Ik ben van plan om meer te leren. canchig.vaca@hotmail.com

 32. HEY vriend, en die na de curven kan ik doen om POWER EDIT één voor één AS SELECTEREN OVERAL MAAR NIET NEMEN ALLE IMAGE LINE.

 33. Uitstekend, ik vond het zeer nuttig.
  Waar kan ik meer gegevens krijgen om mijn contourlijnen te verbeteren….?

 34. zcgt21:

  U kunt de digitale model op twee manieren maken:

  1. Als wat ze je gaven een TIF met elevatie-eigenschappen was, zou je het moeten doen vanuit het linker paneel van civiele 3D, in het prospector-tabblad, klik met de rechtermuisknop op het oppervlak en kies "oppervlak maken van dem", en daar kies je je TIF-bestand .

  2. Uit de mazen van lijnen die u hebt, omdat deze 3D-eigenschappen hebben, maakt u punten. Hiervoor ga je:
  -Punten, punten maken. Vervolgens vouwt u het paneel uit dat u ontvouwt, in een pijl aan de rechterkant,
  -U specificeert in «Punten maken», prompt van hoogtes (automatisch) en prompt voor beschrijving (geen).
  -Dan kiest u de optie voor het maken van diverse punten, in de optie «automatisch» en wordt u gevraagd om de lijnen te selecteren. Je hoeft er maar een paar te selecteren om te testen hoe het gaat.

  Wanneer u in het linker deelvenster Punten selecteert, moeten die met hun x-, y-, z-coördinaten hieronder worden weergegeven. Hiermee kun je het digitale model maken zoals uitgelegd in dezelfde post.

 35. Ik heb geprobeerd om het bestand van waar je ging op Rapidshare te downloaden, maar zakt me met een foutmelding.

 36. Een ander ding dat ik niet heb vermeld, is dat ze mij het bestand dwg gaf, een orthophoto in extensie * .tif en een extensie bestand * .tfw

 37. iets wat ik niet noem, is dat ik nieuw ben voor Civil 3D, ik ben een gebruiker van Autocad, maar niet van Civil 3D

 38. Uitstekende post, ik wil alleen maar bezig te houden met het volgende:

  Zoals ik contourlijnen kan maken met een rooster, dat gaf me het Geografisch Instituut van mijn land (Guatemala), In bijlage vindt u de link waar u kunt downloaden:

  Wanneer u het bestand te zien, elke lijn heeft zijn respectieve coordena XYZ, het gebied om bochten te maken is vrij uitgebreid, probeer het met topocal maar ik complico, aangezien de PC bevroor.

  Alle hulp zal u dankbaar zijn.

 39. hallo vriend bedankt voor de steun heeft me veel geholpen, hey je weet hoe je een longitudinaal profiel van de contour dank bij voorbaat te creëren

 40. Civil 3D is een AutoCAD met extra functionaliteiten voor Civiele Techniek en Cartografie.

  Niet in de regels van dit blog te bevorderen piraterij door middel van het downloaden van software.

 41. Ik vraag me af of autocad 2008 anders is dan de civiele autocad 3d en zo ja, waar ik de civiele 3d download

 42. Bedankt, het is een grote hulp om het ontwerp van topografische werken te verbeteren …………

 43. Goedemorgen, ik wil stijlen krijgen voor de autocad civil 3d om standaardinstellingen te gebruiken en niet elke keer dat een project wordt gemaakt de stijlen te configureren ...

 44. Nou, de tutorial ... maar, gebruikmakend van het onderwerp:
  Hoe maak je slechts een contour met vermelding van de hoogte duidelijk te maken?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.