Archief voor

Politiek en democratie

Nieuws uit de internationale politiek

Verlaat Venezuela op tijd van stroomuitval

Ik denk dat sommigen de situatie in Venezuela kennen, ik zeg sommigen omdat ik weet dat Venezuela niet het centrum van het universum is, en daarom zijn er mensen die niet eens weten waar het is. Veel van degenen die mij lezen, voelen en lijden onder de situatie van buitenaf, enkelen geloven dat ze weten wat er gebeurt, ze oordelen ...

Hoe ik mijn zoon uit Venezuela kreeg

Nadat ik getuige was geweest van het concert voor humanitaire hulp aan Venezuela, besloot ik af te sluiten met een brief die ik niet had kunnen afmaken. Als je de publicatie leest, over mijn odyssee om Venezuela te verlaten, was je vast wel benieuwd hoe het einde van mijn reis was. De beproeving van de reis ging door, ik had ze verteld dat ik kon ...

Venezuela-crisis - Blog 23.01.2019

Gisteren, om elf uur 's avonds, kwamen mijn broers protesteren, ik zei dat ze alsjeblieft naar het huis moesten gaan, maar mijn zus antwoordde - wat ga ik thuis doen? Ik heb honger, het enige dat in de koelkast staat zijn eieren en Als ik er een eet, neem ik lunch van een andere persoon, ik heb ...

Hoe was de wereldkaart in 1922

Deze nieuwste editie van National Geographic brengt twee onderwerpen van groot belang: enerzijds een uitgebreid rapport over het erfgoedmodelleringsproces met behulp van lasersystemen. Dit is een verzamelobject, wat de complexiteit verklaart van het werk aan de gezichten van Mount Rushmore in South Dakota ...

Andere tekortkomingen van de politieke crisis in Honduras

2009 was het jaar waarin de politieke crisis in Honduras explodeerde in de nieuwe vorm van staatsgrepen, met het kenmerk van een gedeeltelijke staatsgreep, met rechtvaardigingen binnen een wirwar van wetten die haar beschermen; ondanks het breken van de puurste principes van democratie. Geofumadas overschrijdt nu 100,000 maandelijkse bezoekers, maar ...

Latinobarómetro, rapport uit 2011

Er gaat een Latijns-Amerika schuil achter het stereotiepe beeld van de twintigste eeuw, we zijn getransformeerd.Terwijl politieke zwakte en wantrouwen de agenda van de regio overweldigen, gaat de vooruitgang stilletjes verder zonder aandacht. Zo ontstaat er een nieuwe regio die aandringt om sneller te gaan dan de landen, om de vruchten van ...

Van coups en andere gassen

  Nadat het rapport van de Waarheidscommissie uitkwam, hebben we in detail de getuigenissen kunnen lezen van degenen die aan de ene of de andere kant stonden in wat de democratische crisis in Honduras van de afgelopen twee jaar was. Het rapport zegt niet veel dingen die we niet wisten, de grote conclusie is ...

De Hondurese crisis lijkt te beëindigen

  'Als je leguanen ter wereld brengt, zullen we leguanen grootbrengen', zei hij. Maar door jou zullen er in deze stad geen doden meer vallen. (pagina 11) "Wat denk je?" José Arcadio antwoordde eerlijk: -Hondenpoep. (pagina 14) 'We sturen geen kranten in deze stad', zei hij zonder zijn geduld te verliezen. En zodat je het een keer weet, nee ...

Honduras: Terug in crisis is een burgeroorlog weer een optie

Ik heb vele dagen niet over dit onderwerp geschreven, maar de gebeurtenissen van de afgelopen week en de vragen van goede vrienden die naar dit raam kijken, hebben me laten doorschemeren dat ik wel iets te zeggen heb nadat de internationale media nieuwe lekken hebben vrijgegeven. Dus ik profiteer van het heerlijke "Café de Colinas" ...

... dagen die ik niet wil passeren ...

Een weekend, losgekoppeld van de kippen van Farmville, van de taken die nooit eindigen, van de slingers die aan de muur moeten worden gehangen ... Ondanks de politieke crisis willen we allemaal dat de slechte smaak eindelijk voorbij is. Bijna geleende hond. Het ziet eruit als Fido, die mijn broer weggaf als hond, voor ...

De post 801

Dit bericht mag niet worden verspild aan een ijdel onderwerp, maar de week zal erg druk zijn als ik in alle rust op vakantie wil; dus ik zal tussen de regels door moeten praten. Als dank aan de opmerking van de vriend die vroeg of mijn zoon Asterix en Obelix tekent, is hier een voorbeeld uit een van ...

De crisis in Honduras ... gaat door

Degenen die op reis zijn, blijven waar ze zijn, gesloten luchthavens, mijn zoon is blij omdat hij zijn examen niet krijgt. Meer dan 24 uur avondklok, geen zaken, geen werk, geen oplossing. De rest, slechts een continuïteit van dezelfde roman waarin de extremen elke dag meer gepolariseerd raken ... na bijna drie maanden van zijn ...

Ongeveer 10 lost zinnen van de catracha crisis

... nadat ik mijn arm twee keer had geknepen, accepteerde ik uiteindelijk dat ik niet droomde. ... Als Honduras de OAS-brief met onmiddellijke ingang aan de kaak heeft gesteld en de OAS Honduras verdrijft, blijft Zelaya dan in de lucht? … Zoveel Nicaraguanen en Venezolanen in de steden; iets waar ze mee bezig zijn. ... sommige zijn half verouderd, hadden ze het over ...

Honduras koos voor het derde alternatief

"Op deze manier informeer ik u dat ik de brief van de Organisatie van Amerikaanse Staten in overeenstemming met de bepalingen van artikel 143 met onmiddellijke ingang afkeur." Alleen dit ontbrak, omdat ik een categorie moest openen voor politiek en internationaal recht, omdat de thema gaat lang mee. Gisteren had ik het over de mogelijke opties ...

Honduras: perverse of levensvatbare alternatieven

… Je hebt me al dagen niet geschreven, hebben ze het internet weggenomen? Of bent u op straat of houdt u niet meer van mij? Met vriendelijke groet: je doek van tranen: de blog Honduras keerde terug naar de wereldarena, nadat er weinig was gezegd over dit kleine stukje van de puzzel dat in de ...

6 dagen die ons leven hebben veranderd

De afgelopen dagen waren zo verschillend, de een van de ander. Elk heeft een andere smaak gehad, jammer dat de smaak zo gepolariseerd is, terwijl het zoete voor sommigen zuur wordt, bij anderen gebeurt het andersom. Voor iedereen is de achtergrondsmaak gal, want ik ben geen ideoloog en dit ook niet ...