Contouren maken met Global Mapper

 

Global Mapper is een van die vreemde programma's, die te weinig waard zijn om te hacken en om die reden vaak onopgemerkt blijven. Wat ik ga doen in deze oefening heb ik al eerder gedaan met andere programma's:

 • met Bentley Site... wow het kost me even, want er zijn geen tutorials
 • met AutoCAD Civil 3D... ja ik kon het niet, maar ik eindigde uiteindelijk.
 • met Softdesk 8... Ik vond het geweldig, ik gebruikte alleen dwg 14-bestanden
 • met spruitstuk GIS... makkelijk, maar niet veel meer
 • met ArcGIS... praktisch maar vereist 3D Analyst
 • met ContouringGE... je kan, maar het is gelukkig en alleen met DEM Google Earth
 • met civiele CAD... heel simpel en praktisch

Het is grappig, met Global Mapper alleen in 3 stappen gemaakt:

1. Importeer de gegevens

Bestand / open ASCI tekstbestanden. Het is verrassend hoeveel formaten dit programma accepteert, inclusief dgn V8. In dit geval gebruik ik een bestand met de extensie .xyz

Vervolgens kiezen we ervoor dat de gegevens alleen punten brengen, geen lijnen. Vanaf het begin vraagt ​​het of we het een georeferentie willen toewijzen als het gaat om bestanden die het niet hebben, dit doet het heel goed, het laat ons zelfs een configuratie configureren die we standaard heel vaak gebruiken.

contourlijnen maken met wereldwijde mapper

2. Genereer het digitale model

Hier wordt het alleen geselecteerd in de laag van lagen, het puntenbestand dat we hebben geïmporteerd, maken we de juiste knop en kies de optie Maak elevatievenster van vector data.

contourlijnen maken met wereldwijde mapper

3. Genereer de contourlijnen

Daarvoor selecteert u Bestand> Contouren genereren.

contourlijnen maken met wereldwijde mapper

Zo simpel kan het niet zijn. Om het in 3D te tonen, druk je gewoon op een knop en met één klik wordt de z-hoogte overdreven of verkleind, wat bij andere programma's meestal een andere complexiteit is.

contourlijnen maken met wereldwijde mapper

globale mapper profielenGlobal Mapper is een geweldig programma, het doet niet alles, maar wat het doet, is heel gemakkelijk te bereiken. Hoewel de bediening van de interface wat stompzinnig is en de hulp vrij slecht, zijn de tutorials die er zijn door gebruikers gemaakt.

Dan, om een ​​profiel te genereren, wordt het gedaan met het 3D Path Profile tool, we maken een stroke op de kaart in plan en dan met de rechter muisknop.

Interessant en eenvoudig, het profiel kan een polylijn zijn. Het beste is dat u tijdens het proces niet zoveel configuraties hoeft uit te voeren, aangezien het systeem bereiken berekent en de verticale en horizontale schaal benadert.

Hoewel ze ook handmatig kunnen worden ingesteld.

 

... Ik heb wat tijd doorgezocht hoe ik die vervelende gele achtergrondkleur veranderde ... het is gedaan vanuit het menu weergave> achtergrondkleur....

Download Global Mapper

13 Antwoorden op "Contourlijnen maken met Global Mapper"

 1. Ik krijg rechte lijnen, ik weet niet hoe ze hun gebogen laten zien, weet iemand dat?

 2. goede morgen te zien of ik kan helpen, ik het genereren van de afbeelding van een mapper Google Earth in het algemeen, maar in bochten wordt gegenereerd niet zachter opgenomen moet blijven zijn lijnen in plaats van bochten moet ik doen, thanks

 3. Om contourlijnen te maken in versie 15.0, ga naar Analyse - Contouren genereren.
  Ik hoop dat het iemand dient.

  groeten

 4. hoe DTM wordt gegenereerd sinds een terugbetaling, bedankt

 5. Hallo, ik wil graag weten hoe ik structuren in 3D naar Google Earth uit Global Mapper kan exporteren

 6. Hallo vrienden, ik heb de 10 versie. maar ik weet niet hoe ik de SCALE moet zetten dat ik mijn contouren wilde genereren

 7. omdat wanneer ik mijn bestand dat van de wereldwijde maper naar autocad wordt uitgevoerd, opent, open ik het en ik kan het alleen in het layoutblad zien maar niet in het model

 8. Gebruik UTM-projectie en de gegevens die u exporteert, worden georefereerd zoals u wilt in AutoCAD. Als u geografische coördinaten gebruikt, werkt dit niet voor u.

 9. Ik heb een vraag met dit programma ... Ik kan geen manier vinden om de contourlijnen te exporteren, maar met een coördinatenraster waarmee je ernaar kunt verwijzen om ze op een andere kaart te lokaliseren, .. !!!! of een soort referentie met coördinaten, want als ik ze exporteer naar dwg, kan ik het niet mounten met andere kaarten.
  Verduidelijking… !! Ik heb een stadskaart maar zonder curven, dit programma genereert ze maar ik kan ze niet samenstellen met coördinaten of referenties .. Bedankt ..!

 10. Ik probeer contouren te maken in Global Mapper als ik het kan kopen. Wanneer ik de gegevensbron online selecteer, krijg ik de download niet. Ik heb kaarten gekozen die niet zeggen dat het verplicht is te registreren.
  Er is een gebrek aan update in mijn team?, Zal zijn om niet geregistreerd te worden?. Ik denk dat het eerst komt, maar wat het doet is dat het crasht

 11. Ik heb het gedaan met Global Mapper versie 10, ik weet niet of eerdere versies het al ondersteunden. Hoewel dit voorbeeld werd gedaan met de 11-versie.

 12. Ik dacht niet dat het met dit programma kon worden gedaan. Ik heb het gedaan met ArcGis. Mijn vraag is, in welke versie kan deze applicatie gemaakt worden? Groeten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.