... van je adem, en meer.

100_0681missu

Ik omhelsde zachtjes de deurknop, zonder de angst dat mijn digitale borden zouden worden geïmpregneerd in de scherpte van het brons, gerookt in de koloniale stijl, beledigd door het vet van mijn werk onder 5 auto's waarvan ik het merken niet meer weet, die ik nauwelijks zag in inert horizontaal. Ik draaide naar links de 83 graden die nodig was voor het keelgeluid van de grendel, die onmiddellijk een koele halo uit de interne omgeving verdreef, een contrast met de dodelijke hitte van de Rímac River Valley, in wiens duisternis het nieuwe hotel verloren was gegaan, bejaard tot dapper met nutteloos opgeëist een halve eeuw in originele bouwstijl.

Een opening van 27 graden was genoeg voor het zwakke interne licht om mijn angstige jukbeenderen te verlichten, om meer dan de neus in die kamer te steken die borrelde van het zweet, als een merrie die zich ontwikkelde in de boerderijen van jonge Afrikaanse palm. Ik stond op een kier op 49 graden, 52, 58.5 en was bijna voorbij, ik liet mijn grijze vissershoed zakken, ik voelde het interne ijs op mijn bezwete slapen, in mijn natte haar van 16 uur letterlijk werk tot dwingen.

Op de achtergrond kon ik de schokkerige highlights van je krullen zien, gouden momenten, bruine momenten, neigend naar rood, naar lakmoes. Precies dat, de rest gewoon het silhouet van een echte zeemeermin onder een wit laken waarvan het digitale model je sculptuur draaide en de 18 graden van conditionering van de voldoende 8 BTU's in evenwicht bracht. Voorzichtig sloot ik de deur achter mijn rug en liet de koffer vallen Targus Genadeloos op de grond donderde de externe harde schijf die zeker op de achtergrond stond, weinig of niets deed er toe. Vanaf dat moment voelde ik hoe jouw kou mijn hitte nivelleerde, hij belde me zonder iets te zeggen, hij duwde me en zei: kom meteen! Ik kon je woorden bijna in elke porie van mijn huid voelen. 5 meter, vier, drie, vallend als de kledingstukken van mijn teveel.

Toen raakten mijn ogen gewend aan de somberheid van je beroerte, ik kon dat lijfje in helderbeige zien, dat twee motieven bevatte die voldoende waren voor de ziel, in een zachte schets als een 4H-potlood, gemarkeerd met pervers naar beneden. Met duidelijke verbetering vielen de mid-tropische knobbels op in kleine uitsteeksels, uitgelijnd met de planeten van het moment, van het laatste half uur wachten, van de 23 logaritmische berichten, omgekeerd evenredig met de afstand. Op een kwart hoogte bedekte het laken de rest en liet aan de verbeelding over dat het bot dat je middel vormt, en je benen in een sluiting aan het einde van de voeten in één.

Ik liep, ik voelde je adem dicht toen je mijn wangen pakte, je schraapte mijn puntige baard, toen je mijn shirt pakte en zo dicht trok dat ik zelfs zweer dat ik een karbonkel in glitter zag. De smaak van je muntsuikergoed kleefde aan mijn lippen en ik voelde in mijn ziel de adem van je aroma, vermengd met de onverbiddelijke smaak van je pupillen die verborgen waren achter gordijnen van tedere wimpers.

Ik stelde me in mijn echo's de geleidelijke afdaling van je parfum voor, langs je rug, door je buik, door je leven. Ik stelde me de sterke klop van je bloed voor, op je lippen, in je ogen, in mijn slapen. Ik voelde me echt als de pijn van het merg diep van binnen, als het verlangen om te huilen, te lachen, te sterven. Ik stelde me je adem, je gezicht, je silhouet voor, vanaf de deur, als die open zou gaan ...

Ik raakte opnieuw de hendel aan, raakte het hout aan, ging terug naar mijn kamer en legde mijn voeten voor de derde en laatste keer op de grond. 

Ik was me bewust van de eeuwige en enige waarheid. Je bent niet aangekomen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.