Download de totale stationsgegevens

Voordat we zagen een gids voor het gebruik van het totale station in de kadaster, waarin de opname van informatie verschijnt.

Nu zullen we zien hoe we de gegevens naar de computer kunnen downloaden met behulp van een van de handleidingen van een van mijn technici. Een geweldige job trouwens. Ik gebruik hiervoor:

Totaal station Sokkia Set 520

USB data transfer kabel

Prolink 1.15

1. De klik ervoor

Om de een of andere vreemde reden raakte de transferkabel bij mijn eerste total station een paar keer beschadigd. Hoewel de jongens dat wel zijn voorzichtig, we konden geen rechtvaardiging vinden, meer dan de mogelijkheid dat, zonder riem, met welke om de staart aan de koe te binden heb dat gebruikt ... met vergelijkbare resultaten.kabel

🙂

Ik heb een overdrachtskabel gezien (zoals die in de foto is weergegeven) die de Bombita waar de chip aan het einde wordt ingebracht, is deze efficiënter dan die in het midden. Het komt bij me op dat daarin xder Van de wanhoop steeg het en nam het perverse ding in, en dat zorgde ervoor dat het de chip verbrandde.

 

 

2. Bereid het station voor op overdracht

Met de overdrachtskabel aangesloten (USB naar seriële converter), wordt aangegeven dat wat we hopen dat gegevens worden overgedragen en welke werkt:

MEM> JOB> dan doen we dat Enter.

In het volgende paneel selecteren we Comms Output y luego Enter.

sokkia 1

Vervolgens selecteren we de baan om over te dragen. Merk op dat wanneer geselecteerd, in plaats van het aantal vastgelegde punten weer te geven, het verandert in de tekst Uit, wat betekent dat het klaar is om te worden overgedragen.

 

sokkia 2

Het volgende is alleen de optie OK, met de indeling SDR33, dan verschijnt er een bericht dat aangeeft dat het wordt overgedragen, en het aantal punten dat wordt verwerkt. Let op, dit gebeurt totdat de verbinding van Prolink al geconfigureerd is, wat hieronder wordt uitgelegd.

3. Configureren van de Prolink

Het project.  Hiervoor doen we dat Bestand> Nieuw project, en wijs de naam van het bestand aan, dat in het formaat wordt opgeslagen SPP. Dit kan in de toekomst worden geopend, voor het geval we het programma sluiten en naar hetzelfde project moeten terugkeren. Voor elk wordt een nieuw project gemaakt JOBZo niet, zullen ze me vertellen.

prolnk1

De verbinding. Druk nu op het ontvangstpictogram, of druk op Bestand> Verzenden-ontvangen. Vervolgens verschijnt het downloadpaneel, van waaruit we enkele parameters gaan configureren:

prolink2

En Instellingen, zullen we vaststellen dat de haven die wordt gebruikt, de COM4, de baud rate die we kozen 1200pariteit geen, data bits 8 en stop stukken 1. Dit wordt maar één keer gedaan en soms moet er meer dan één poort worden getest.prolink 3

Met de knop Aansluiten, wordt de verbinding getest, en bij het vinden van het wordt het zichtbare station weergegeven met de naam:

Powerset File SDR.

Ook verandert de knop van Aansluiten naar de optie Koppel.

De overdracht.  Eenmaal geselecteerd, met de overdrachtknop (middelste pijl), prolink4activeert de download.

Oog, op dit moment moet de verzending worden geactiveerd vanuit het totaalstation, dat aan het einde van het 2-onderdeel wordt genoemd.

Aan het einde moet het volledige overdrachtsboodschap verschijnen.  Hoe blij, de koe heeft de kabel niet beschadigd.

Import / Export.  Wat we tot nu toe hebben gedaan, is de dataset overdragen. Om ze in het paneel te importeren, doen we dat Bestand> Importeren, wij selecteren het gedownloade pakket en dan kunnen we de rauwe informatie zien.

prolink5

Wat komt is om de punten naar DXF te exporteren. Hiervoor is het gedaan Dien in > Exoprt, en het alternatief van punten met annotaties is gekozen.

prolink6

37 Antwoorden op "Total Station-gegevens downloaden"

 1. een vraag .. je kunt data laden naar het TOTAALSTATION sokkia cx-105 door bluetooh

 2. vrienden Ik heb een esdoornstation 822l waar ik een programma voor dit station kan downloaden..bedankt

 3. Hallo goede morgen
  Ik werk met een totaal nikon dtm 531 station en ik kan de data van mijn station niet naar mijn pc downloaden, ik schat dat de software beschadigd is, het kan mogelijk zijn om mijn gegevens te verlagen naar mijn pc. of hoe u nieuwe software kunt krijgen om het opnieuw te installeren. dank

 4. alsjeblieft als iemand me kan helpen met het station sokkia set 630rk het probleem dat ik heb is dat dit station voor een goede tijd is opgeslagen en op het moment van gebruik van het scherm niet verschijnt de tekening van het prisma of de kaart of de laser kan niet Als je niet nadenkt, laat de sft-sleutel geen van deze opties zien, wat er is gebeurd. Ik zou je hulp enorm waarderen.

 5. Beste, ik heb een Sokkia-set550rx en wanneer ik de puntso met prisma neem, krijg ik een laser zonder dat ik de optie heb om te laser of te stuiteren? Het is normaal of het is alleen maar configuratie, wie kan mij helpen zou zeer op prijs worden gesteld.

 6. Vriend in het vorige commentaar geven ze de oplossing die u alleen de datum moet wijzigen, het kan bij de 2011 zijn en het visum verwijderen om het uur via internet te synchroniseren en klaar te maken

 7. Vriend, ik zou het op prijs stellen als u me een beknopte handleiding van een total station sokkia power set 2000 kunt sturen om enquêtes te doen op basis van coördinaten, bijvoorbeeld, parkeren, oriënteren, afmetingen en ze vervolgens op het scherm te zien, omdat ik de handleiding heb gedownload en er staat niets op . Alvast bedankt, ik schrijf vanuit Venezuela, San Juan de los Morros, Guarico State.

 8. Hallo lenin
  Het spijt ons dat wij u hierbij niet kunnen helpen, omdat de regels van deze site geen verspreiding van inhoud mogelijk maken die auteursrecht schendt.

  Een groet.

 9. Hallo allemaal, ik groet jullie vanuit Guatemala .... de pro-link of de topconlink zijn erg goed voor het downloaden van data van het total station, we gebruiken momenteel sokkia 330r en X series stations maar mijn zorg of liever mijn verzoek is of iemand dat kan geef me door of vertel me waar onder de civilcad 2013 maar met de crack omdat het mijn werkinstrument is, ik werk momenteel met de civilcad 2008 maar ik wil het updaten, wacht alstublieft op uw antwoord, u kunt contact met mij opnemen op mijn e-mail ...

 10. Bedankt voor de Victor-oplossing. Ik denk dat het nuttig zal zijn, en ik hoorde mensen dagenlang over dit probleem vragen.

 11. GROETEN, BEWONEND DE GEGEVENS ZIJN DE ODDS EN MISSEN DE PAAR, OM TE KORREKEN DAT U DIT TWEE DINGEN KAN DOEN:
  1) Plaats een rij (blanco) in elke rij van gegevens, zal dit EEN LEEG EN FILA gegevens en GOED MET AL UW bestand
  2) Als je de gegevens in Excel (en dus de Pasas A txt) dan moeten een paragraaf markering (ENTER) in de juiste CODE cel naast plaatst, SO het formaat dat u moet goed worden:
  ID NEZ «ENTER» CODE (ELKE GEGEVENS OP EEN CEL)

  ID POINTER ID
  N - BESTELD OF GECOÖRDINEERD EN
  E - ABSCISE OF X COÖRDINAAT
  Z - VERHOGING OF NIVEAU
  CODE - CODE OF BESCHRIJVING
  ENTER - PARAGRAAF MARK OF ENTER

  HIER IS HET BELANGRIJKE DING OM HET "ENTER" MERK IN TE GAAN, DIT DOE JE RECHTSTREEKS UIT EXCEL, JE ZELF IN DE FORMULE-BAR PLAATSEN EN [ALT] + [ENTER] KEY, ZULLEN ZIEN DAT DE CEL VERANDERT TOT EEN DUBBELE HOOGTE, KLAAR DIT HOUD JE HET MET Txt EN KLAAR FORMAAT
  Ik hoop dat je nuttig bent

 12. zoals ik doe om data txt te versturen naar sdr voor de esacion die ik met txt gescheiden heb door tabalaciones, maar de prolink laat me alleen de cijfers zien en de paren zijn niet gemaakt, maar geef er niet om. Als iemand weet waar de fout is, help me alsjeblieft! 1

 13. Ik wil graag weten waar ik de kabel van het total station voor 538 kan krijgen, omdat de kabel verloren is gegaan en ik moet gegevens downloaden die mij helpt

 14. Het Sokkia-koppelingsprogramma stopte in mei voor iedereen, maar ik vond de oplossing, het is op dit moment tijdelijk.

  Ze moeten de computerdatum vertragen naar januari of februari en dat is het.

 15. WAAR VIND IK DE VORK »UPDATE NODIG» VAN SOKKIA LINK?

 16. Ik ben in de problemen Ik heb een set sokkia 530r Ik ben in het veld en ik heb geen kabel zoals ik doe om data met bluetooth te downloaden, omdat de Sokkia link mij vraagt ​​om een ​​update en ik kan het niet. dank

 17. Hallo! Wat is er gebeurd dat ze niet reageren op de update, hoe werken we de sokkia-link bij? Alsjeblieft, ik moet nu oplossen:

 18. De Sokkia-link stopte ook met werken en ik heb een upgrade nodig, hoe kan ik het programma uitvoeren ???

 19. Ik heb dit ook

  help ik gebruik sokkia link om mijn punten te downloaden, maar nu komt het niet in het programma dat ik nodig heb om upgrade te krijgen, aangezien ik update of ik het programma uitvoeren

 20. help ik gebruik sokkia link om mijn punten te downloaden, maar nu komt het niet in het programma dat ik nodig heb om upgrade te krijgen, aangezien ik update of ik het programma uitvoeren

 21. Robert…. moderniseer uw carnalillo-team al

 22. Tenzij het bestand is geopend als alleen-lezen, kan het zijn dat u het twee keer hebt geopend, probeer het "opslaan als" en sla het op als dwg met een andere naam. Dat zou u moeten laten wijzigen zonder ongemak.

 23. Hallo, goedemorgen, ik zou graag willen weten of iemand me kan helpen, ik heb een topografisch onderzoek gedaan, ik heb de gegevens al van het station naar de pc doorgegeven en ze hebben ze gewijzigd in dxf-formaat, maar ik kan het niet wijzigen in autocad en het is de eerste keer dat ik deze bewerking heb uitgevoerd Als iemand me zou kunnen helpen, zou ik het op prijs stellen ...

 24. De waarheid is dat het me moeilijk maakt om gegevens te downloaden. Ik heb prolink autocad 2011 en civilcad, maar ik weet niet wat er aan de hand is in de laatste stap.

 25. Dat hangt af van het type apparatuur dat u gebruikt. Ik heb Prokink met goede resultaten gebruikt.

 26. Hoe zit het met groeten van Guate !!!!!!!

  Compa zou graag willen weten hoe een duizend punten van de totale station dan om te downloaden naar de computer Ik gebruik de TextPad programma, maar staat me niet toe om te downloaden via een duizend punten zou graag willen weten hoe dat te doen of welk programma om het te gebruiken alsof ik de gunst u agradeceria !!!!!!!!!!

 27. Omdat de bestanden niet worden geopend, ziet u geen gegevens, of verschijnt er gewoon een bericht dat het bestand niet kan worden geopend?

  U zou moeten zien welke versie ze zijn gegenereerd, u kunt True View gebruiken om ze te converteren naar de versie die u gebruikt.

  Als u mij een voorbeeld van de dwg gegenereerde kunt sturen

  Editor (at) geofumadas (dot) com

  om te zien of ik enige reden kan vinden.

 28. hello,

  Ik schrijf omdat ik tot aan mijn nek met water ben. Ik heb geleerd om total station te gebruiken en de gegevens (transit-> topograph98-> autocad14) op een pc te verwerken. Het probleem is dat autocad 14 niet werkt in win7 en bij installatie in win xp (een andere computer) ook niet. Mijn laptop heeft win7 en autocad 2007 en het zal de dxf- of dwg-bestanden die ik genereer met topograaf (pts, triangulatie en contourlijnen) niet openen; Ik weet niet wat ik moet doen, ik heb alles geprobeerd wat ik op internet vind (dat kan worden geïnstalleerd) en er is geen geval ... Is er een oplossing in dit verband, alstublieft wat (betrouwbare) gegevens die me uit het moeras halen.

  Thank you very much.

 29. Het downloaden van de kabel is altijd al een last van hem geweest ... mijn hele leven. Toen de poort serieel was, leverden ze niet zoveel problemen op, en ik denk dat Sokkia meer dan één vorm van download zou moeten bieden, aangezien er tegenwoordig zoveel alternatieven zijn. (infrarood, bluetooth, geheugenkaarten, etc.)

 30. Hey.

  Uw opmerkingen en "tutorials" hebben me geholpen de werking van submetrische GPS's en total stations te kennen, omdat we op de universiteit alleen elektronische theodolieten gebruiken als we aan de topografie werken.

  Als het niet te veel gevraagd, kon je de continuïteit om de kwestie met betrekking tot de postprocessing werk te geven ?? Ik ben dankbaar, want nu ben ik het afwerken het lezen van het werk van de postprocessing GPS en het klinkt interessant.

  Groeten uit Guatemala.

  PS: Als je naar Guate kwam om een ​​aantal cursussen te geven, zou je het me kunnen laten weten, ik zou graag willen deelnemen en veel dingen vragen, hahahaha (mijn email is pgsilvestre@gmail.com)

 31. Hoort het onderwerp vormt dit weekend heciendo een topografische gegevens over milieuverplichtingen (Fosas lozen van afval aardolie- putten), in dit geval de putten schoonmaken onder mechanismen bioremediatie, maar ik heb wat moeite met mijn gegevens SOKKIA 630RK te verliezen als hij met Sokkia Link gedaan had, raadde ik met behulp van ProLink en zag iets nieuws voor mij en wat ik uit te leggen in het onderwerp dient me iets, nu zou het wenselijk zijn indien een probleem van dergelijke invoerpunten van civiele 3d of autocad land dat vroeger reeds verwerkte gegevens ProLink gebouwd, omdat er twee manieren waarop ik in studie is de gemeten coördinaten van hoek en afstand en de andere richtpunt, Ik denk dat dat meerdere mensen zou helpen die fans van deze blog zijn.

 32. de waarheid, ik feliciteer je, het zal mij heel erg dienen,

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.