Download het UTM-raster van 1: 50,000-bladen uit uw land

De 1: 50,000 vellen zijn bekend in de cartografie van veel landen, aanvankelijk werden ze gebouwd met Datum NAD27 voor Amerika. In dit geval heb ik ze gegenereerd in WGS84; Het is verkeerd om te geloven dat ze van projectie kunnen worden veranderd door alleen een vector te verplaatsen, zoals sommige mensen dat vroeger deden voor kleine regio's.

Als u zich herinnert, eerder was gegaan gebieden, nu ik heb geüpload dezelfde gebieden, maar met het raster van 1 vertrekt: 50 000, waardoor de toelichting wordt genoemd verlaat 1: 50,000, want dit is het in sommige landen voor afdrukformaat deze cartografie echter zou de ideale naam 1'30 »zijn van 1 '

beeld

Deze platen zijn gemaakt van de geografische coördinaten en hebben lange 1'30 'van 1' breedte, waardoor ze rechte segmenten die bogen op te bouwen uit Ecuador sluiten omdat ze de paal aanpak maakt; dat betekent dat er binnen een zone geen enkele vector is met dezelfde hellingshoek.

Daarom moeten deze bladen uit geografische coördinaten worden opgebouwd, zie dit voorbeeld:

beeld

Het blad aan de rechterkant van de 14-zone aan de zuidkust van Mexico is ongeveer 26,696 meter lang aan hetzelfde uiteinde, maar aan de Atlantische kust meet het 26,171 meter, omdat het op grotere breedtegraad sluit.

Voor mijn laatste jaar was het nodig om op zijn minst een paar van deze gebieden te creëren om te kunnen uitleggen hoe ze werken op kaartschalen. Dus ik moest me wenden tot wat ik op dat moment had; en dat doet het trouwens heel goed:

Hoe maak je het rooster

Het gebruik van Manifold GIS gebeurt in slechts twee stappen:

1. Maak een nieuwe laag aan

beeldBestand / maken / tekenen

Vervolgens wijzen we projectie toe, klik met de rechtermuisknop op de "tekening", "wijs projectie toe", en kies UTM, zone 16, Noord

2. Maas maken

bekijk / Graticle

beeld

Ik kies het raster voor zone 16, dat gaat van lengtegraad 84 naar 90, ik laat het negatief staan ​​omdat het ten westen van Greenwich ligt. Zolang de breedtegraad, vanaf de evenaar en aangezien ik niet wil dat deze de pool bereikt, kies ik van nul tot 72. Aan de rechterkant wijs ik toe hoe vaak ik de mesh wil, dat is de afmeting van de bladeren 1: 50,000, in mijn geval meten ze 1 Lengtegraad '30 'en breedtegraad 1': om 1'30 'te schrijven, deel ik 1.5 door 60, wat 0.25 graden zou zijn en 1/60, wat 0.166667 graden zou zijn.

Het geeft me ook de mogelijkheid om te kiezen of ik vormen (tegels), punten, kruisen wil ... Ik kies lijnen

dan klik ik op de knop "create" en "ok"

Het creëren van de andere zones is een kwestie van hun projectie veranderen. Zodra de UTM-zones zijn geconverteerd naar Google Earth, zien ze er zo uit (zone 16 verbergen die ik aanvankelijk heb gemaakt).

Daar kun je zien dat:

 • Mexico bevindt zich in de zones 11, 12, 13, 14, 15 en 16. Allemaal op het noordelijk halfrond.
 • Guatemala en El Salvador in de zones 15 en 16
 • Honduras, Nicaragua en Costa Rica in de zones 16 en 17,
 • Panama in de zones 17 en 18
 • Colombia in de 17-, 18- en 19-zones, met de complicatie dat het zich zowel op het noordelijk halfrond als op het zuidelijk halfrond bevindt,
 • Peru in de zones 17, 18 en 19,
 • Bolivia in de zones 19, 20 en 21,
 • Argentinië in de 18-, 19-, 20- en 21-zones,
 • Chili in de zones 18 en 19
 • Brazilië in gebieden 18 tot 25 op het zuidelijk halfrond en 19 tot 22 op het noordelijk halfrond,
 • Venezuela in de zones 18, 19, 20 en 21
 • Uruguay in de zones 21 en 22,
 • Paraguay in de zones 20 en 21,
 • Ecuador in de zones 17 en 18.

Dit toont de UTM-zones met hetzelfde Europa-raster, van de 27-zone tot de 37-zone; allemaal op het noordelijk halfrond.

Als u geen GIS-variant hebt, kunt u hier het kmz-bestand downloaden, dat u kunt openen met Google Earth:

Download-knop

Als u geïnteresseerd bent in alle zones, kunt u via de volgende link een bestand kopen dat alle UTM-zones bevat. Bevat de zones:

je kunt het verwerven met creditcard of Paypal

29 Antwoorden op "Download het UTM-raster van 1: 50,000 vellen van uw land"

 1. Het is niet zo eenvoudig omdat het geen raster is. Op landniveau zijn dit lijnen waarin kromming wordt weergegeven. Trouwens, als de kaarten niet op dezelfde schaal zijn, is het moeilijk om een ​​sjabloon te maken om het te traceren.
  Een manier zou kunnen zijn om een ​​doorzichtige plastic sjabloon dat het rooster, naar het voorbeeld van een kaart van INETER heeft te maken, en deze traceren naar andere kaarten, die op hetzelfde niveau; Ik kon toegevoegd aan hen nieuwe trucjes om punten te identificeren in de geometrie van de grens, waar u kruispunten kunnen identificeren met parallelle of meridianen, en als het voor schoolgaande kinderen, met inbegrip van de overname als sifuera een raster van horizontale en verticale lijnen (die niet zijn)

 2. Goedeavond uit Nicaragua, ik ben in eerste instantie een leraar sociale wetenschappen en dat is inclusief het geven van aardrijkskundelessen in mijn land, maar ik ben benieuwd hoe ik het rooster kan maken op een gedrukte kaart die het niet heeft, en ik moet leren de procedure voor later te leren kennen kennis overdragen naar de klas. bedankt

 3. Je zou me kunnen helpen; Ik heb dit soort raster voor Guatemala nodig.

 4. Ik vraag om hulp om te weten hoe ik de kwadranten van mijn land moet opzoeken

 5. Bedankt voor de gegevens, was ik erg handig voor mijn doel om het gebruik van mazen van zones te begrijpen.
  dankjewel ...

 6. Bij het laden van de kml in Google Earth zie ik het raster niet alleen een horizontale lijn ...

 7. Bedankt mijn vriend! net wat ik zocht, knuffels uit Argentinië

 8. Klaar, daar kun je ze downloaden.
  Zij omvatten de 17 25 in het zuidelijk halfrond in kml-formaat, aparte DXF-bestand.

  groeten

 9. Mmm, ik zal dat in gedachten houden, hopelijk is het niet in dezelfde stressomstandigheden als deze post was. Alleen al het onthouden geeft me de koude rillingen.

 10. Groeten kun je alsjeblieft het raster van de zuidelijke emisfeer uploaden

 11. Het voorbeeld dat ik u in deze post laat zien is gedaan met Manifold GIS, en het kan naar kml worden uitgevoerd.
  U kunt het elke paar graden of afstanden in meters definiëren, en als u lijnen of vormen wilt maken.

 12. Hallo, ik ben op zoek naar een .kml-mesh met een specifieke tussenruimte (bijvoorbeeld 1.25 graden x 1.25 graden, 1 × 1, enz ...). Ik heb geprobeerd om zonums online software te gebruiken en het werkt niet voor mij.

  Welke andere hulpmiddelen kan ik gebruiken?

  bedankt

 13. Hoe kan ik deze mazen visualiseren in autocad, mijn vriend?

 14. Ik werk met twee platforms MAPINFO 10.5 EN ArcGIS 9.3 maar de laatste tijd ik had problemen met ArcGIS 9.3 en 9.2 IN verschillende machines WANNEER GEORREFERENCIO een raster Dit bespaarde het met georeferencing maar toen ik GEEF EIGENAAR NIET erkennen mij NINGUAN COOREDENADA RUIMTELIJKE en niet te DIT PROBLEEM MOET iemand zou graag willen weten of KAN HELPEN

 15. Hi g!, Je snoeien me helpen mijn bestanden te exporteren naar KML, proberen om het te doen door het veranderen van het coördinatenstelsel met Bentley Map, maar in mijn land El Salvador is in kwadrant 16 maar hoe klein ook, het werken met een divisie van eigen kwadranten, hoe kan ik in dit geval, sinds ik exporteer, de bestanden in de Stille Oceaan naar mij vallen, zoals een kilometer en een half ten zuiden. Bedankt

 16. Mijn beste vriend, je zult geen snelle cursus van civiele 3d hebben, omdat ik deze momenteel aan het rondsnuffelen ben
  wegen, tunnels, waterkracht
  als je me kan helpen, zal ik je van tevoren bedanken
  bandido_vallejo_1955yahoo.com
  van de chaotische stad van Mexico DF

 17. En over het vierde stembus is een beetje vreemd ding ben ik het eens op het advies en de Grondwet REFORME (die meerdere malen hebben geschonden), MAAR NIET WILLEN de huidige president en het Kabinet VERDER

 18. U al STUUR DOCUMENTEN DIE GEVEN hoop en helpen bij het verhogen van de CAN veel collega's

 19. Ik heb het al gestuurd om het te uploaden

 20. Honduras; zone 16 en 17, natuurlijk is het daar.

  Groeten aan de vierde urn, hehe

 21. Maestro Alvarez, ik kom uit Honduras. Is het gaas daar?

 22. Ik dit programma en de CAD 2009 nodig, want ik ben een student van projectieve design, is een zeer goede cursus, ik doe, maar ik mis het CAD-programma en het kost me veel asentuar kennis over het gebrek aan deze programma's, ik zou willen, omdat ze me hebben zoveel prograna in vrije foma, envienmen gelieve CAD- en Maya laat 1: 50,000 om te studeren, ik u eraan herinneren dat ik werkloos en alles wat ik heb te geven het slechte weer van de werkloosheid is om te studeren, het is mijn best ansiolitico.muchas bedankt voor het helpen van mij !!!

 23. DANK U, HET IS EEN GROTE BIJDRAGE …………………….

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.