Google Maps van de Mobile Mapper 6

En om te denken dat mijn technici met dit speelgoed liepen bijna een jaar, om te eindigen met me te vertellen dat ze hem niet begrepen en dat ze er de voorkeur aan gaven om de Pro. Laten we een manier vinden om een ​​paar GPS Mobile Mapper 6 te gebruiken, die ik hoop aan het werk te zetten met een basis Promark 3 en nabewerking met Mobile Mapper Office.

Zonder nabewerking is deze computer zoals elke browser. Met nabewerking het wint je een Juno SC van Trimble.

google maps mobile mapper Om ze te hakken, proberen we ze te koppelen aan Google Maps, met behulp van de readme die Jonathan Draffan maakte van april vorig jaar.

Maak verbinding met internet

De MobileMapper 6 biedt drie manieren om verbinding met internet te maken:

 • Bluetooth, dat is de meest praktische als het kan worden gedaan via de mobiele telefoon of zoals sommigen het nog steeds noemen, de mobiele telefoon.
 • Verbonden met USB met een pc met internettoegang, via Activesync. Dit kan een netbook zijn, de $ 300, en een Alcatel-type USB-modem, een dienst die nu door de meeste telefoonmaatschappijen wordt aangeboden.
 • Ik denk dat je er nog een hebt met een VPN-verbinding, maar ik heb geen idee hoe het werkt. Jammer dat dit speelgoed geen ander type draadloze verbinding bevat, zoals die welke kan worden gebruikt met een draadloze modem.

Download Google Maps

google maps mobile mapper Hiervoor moet je naar de bronnen van Google voor mobiel gaan op de pagina http://m.google.com. Het systeem herkent automatisch dat u verbinding maakt vanaf Windows Mobile en de optie om het te downloaden verschijnt.

Het vraagt ​​een paar keer om de download en installatie te autoriseren, maar in minder dan een minuut is het geïnstalleerd. Het is mogelijk om lagen te activeren of te deactiveren zoals:

Activeer de GPS.

google maps mobile mapper Hiervoor moet het alleen worden gedaan vanuit het menu: Opties> GPS activeren. 

Om het te configureren, doet u dit in Opties> GPS configureren. Het door Windows beheerde alternatief kan worden verlaten, maar betere resultaten kunnen worden bereikt door een specifieke poort in te schakelen.

We zullen COM1 en 9600 gebruiken.

Verrassend, met de blauwe knop in de hoek, klik je en het brengt je rechtstreeks naar de positie waar je bent, met een transparant wiel van de mogelijke precisiefout die afneemt naarmate er meer satellieten worden gezien. In eerste instantie valt het bijna op mijn kantoor, met de satellieten die het ontvangt van de helderheid van het raam, maar na een tijdje statisch te zijn, kun je zien hoe het begint te draaien om een ​​betere positie te geven, in een bereik van maximaal 20 meter.

Het aantal satellieten dat u bekijkt, wordt rechtsboven weergegeven. Heel praktisch om in de auto te gaan, we zullen zien wat er gebeurt bij het nabewerken van de vastgelegde gegevens.

56 Antwoorden op "Google Maps van Mobile Mapper 6"

 1. Hallo, als ik twee gps mobilemapper6 had, zou ik er dan een kunnen gebruiken als basis en een andere om gegevens te verzamelen?

 2. wat een geassisteerde GPS is, heeft dezelfde precisie als de mobiele mapper van 6. Bedankt

 3. zou je me kunnen vertellen waar ze mij de activeringscode van een mobiele mapper kunnen geven die 6 kwijt is geraakt en ik de code niet heb, bedankt

 4. We hebben geen opruimen als je ze hebt in afzonderlijke kolommen, dus je moet zien als je nodig hebt om samen te voegen.

  Mira deze link:

  Let wel, u moet het decimale formaat aanpassen, zodat AutoCAD die duizenden scheidingstekens niet verkeerd begrijpt. U wijzigt dat in de regionale instellingen van het Windows configuratiescherm.

 5. Goedemiddag:

  Ik heb deze coördinaten in excel, en ik moet ze doorgeven aan AUTOCAD als een polylijn en ik weet niet hoe ik ze moet doen door iemand te fokken om me te helpen BEDANKT

  COORD X MAGNA COORD EN MAGNA

  781.226,87 696.972,52
  782.098,45 697.680,20
  782.098,45 697.680,20
  781.278,65 697.032,19
  781.376,36 697.144,70
  781.376,36 697.144,70
  782.005,90 697.586,35
  782.098,45 697.680,20
  781.577,82 697.328,29
  782.005,90 697.586,35
  782.005,90 697.586,35
  782.005,90 697.586,35
  782.005,90 697.586,35
  782.005,90 697.586,35
  782.005,90 697.586,35
  782.098,45 697.680,20
  782.070,37 697.651,59
  782.143,03 697.724,21
  782.221,09 697.797,72
  782.370,62 697.947,72

 6. Ik weet niet welke handleiding je hebt gezien, Dit is degene die ik ken.

  De bestelling op een samenvattende manier is:
  - Voer het mobiele kaartprogramma in
  -Maak de instellingen van uw regio
  -Maak het .map-bestand dat de lagen bevat
  - Maak de shp-lagen waar u de gegevens opslaat (plots, straten, borden, etc.)
  -Capture data in the layer of interest.
  -Download gegevens

  De mobiele mapping is het programma dat de Mobile Mapper brengt, het kan .map- en .shp-bestanden maken, het heeft niet veel andere functies dan het vastleggen van gegevens. Als u andere dingen van de vastgelegde informatie wilt lezen, moet u de shp-lagen downloaden en deze analyseren met een CAD- of GIS-programma.
  Een andere optie is om een ​​ander betaald programma zoals ArcPad of Cartopad te gebruiken met mogelijk meer functies.

 7. U verhoogt de nauwkeurigheid door de gegevens na te bewerken tegen een andere basis, u bezet het programma Mobile Mapper Office, eenmaal geïnstalleerd zijn de punten laag en is hij verantwoordelijk voor het zoeken naar nabijgelegen bases als de computer is verbonden met internet.

  Dat zou de gegevens verhoogd nauwkeuriger maken.

 8. zeer goede dag meneer geo .. Ik wil de procedure kennen om een ​​topo-onderzoek uit te voeren .. met een mapper 6 bevat de handleiding alleen de basis, maar ik kon de exacte bewerking niet vinden, dat wil zeggen punten markeren, hun azimut lezen, hun coördinaten, hun convergentie ... en misschien kan ik het doen met een enkel team zonder er een als basis te hebben ... bij voorbaat dank voor je aandacht ... tabasco mexico

 9. Hallo, ik heb 2 mobiele kaart 6, maar ik weet dat ze een bepaalde fout hebben, hoe kan ik hun nauwkeurigheid vergroten? Heb ik een extra programma nodig?

 10. Vergeet niet dat het in het veld verkregen punt een fout bevat zonder nabewerking van ongeveer 2.50-meters. Eenmaal verwerkt, heeft u een fout van ongeveer 1.00-meters.

  Krijg het idee dat uw eerste punt zich ergens in een cirkel van 5 meter in diameter bevindt. De tweede een cirkel van 2 meter in diameter.

  Als je weer naar het veld gaat, zal je punt ergens in dezelfde cirkel liggen.

 11. kijk, ik heb de mobiele mapper 6 zelfs zonder pro-process mijn vraag is of als ik punten krijg van een terrein en na dagen terugkom op hetzelfde terrein, ik dezelfde punten heb? En welke precisie zou u krijgen met het postproces? en als ik al punten in het postproces krijg en terug naar het veld kom, krijg ik dan dezelfde punten? Als u mij kunt antwoorden, zou ik u zeer dankbaar zijn

 12. Het is geen kwestie van beperkingen, maar van nut en type bijbehorende gegevens.
  U kunt bijvoorbeeld een laag plots hebben, dit zal polygoontype zijn, maar als u zich ook wilt registreren, zal het bedrijf een andere laag zijn en in dit geval zullen het punten zijn. Als u toilettreinroutes wilt registreren, neemt u een nieuwe laag type linestring in.

  Dat is de betekenis van verschillende lagen hebben.

  Om achtergrondkaarten te maken, moet u het Mobile Mapper Office gebruiken:
  tools> achtergrondkaarten
  Hier voegt u de vector- of rasterlagen toe die u verwacht dat de achtergrondkaart heeft, als u deze eenmaal hebt klaargemaakt, uploadt u deze naar de gps met behulp van
  bestand> uploaden naar gps> achtergrondkaart

 13. Hallo, ik wilde weten wat een laag beperkt als de geografische aria of het aantal entiteiten dat ik voor elke laag kan registreren. of met andere woorden wanneer ik een andere laag gebruik, zullen mijn gps op een gegeven moment me vertellen dat ik een entiteit niet in een laag kan registreren; Ik heb deze twijfel en de handleiding maakt het niet duidelijk, het zegt alleen dat ik nieuwe lagen kan maken en ik wil zien waar ik een achtergrondkaart kan krijgen.

 14. Spreekt u over een kaart met de internationale limiet van Costa Rica?

  Wat heb je afgebrokkeld?

 15. Ik heb een Magellan in Costa Rica, ik heb al een kaart van een land van Garmin "ontmaskerd"; Nu moet ik het op een achtergrondkaart monteren met behulp van de Mobile Mapper 3.4 of 2.7-software; maar ik ben gek geworden toen ik het online probeerde te zoeken. Je weet niet waar ik het kan krijgen.

  Dank je wel,

 16. Het zou moeten worden weergegeven. Probeer het formaat van punten te wijzigen, omdat in AutoCAD het standaardformaat enkele punten zijn die nauwelijks zichtbaar zijn.

 17. hi koop de vorige versie bij mobile mapper ofcece 6 en als je gelijk hebt, heb je de tool om de bestanden shp naar dxf te exporteren. Ik gebruik de tool en ik maak een dxf-bestand, maar als ik het wil visualiseren met auto cad kan ik het niet zien. omdat het niet wordt weergegeven zoals het wordt weergegeven in mobiele mapper ofice. Ik heb het bestand gemaakt toen ik de tool gebruikte, maar als ik car cad gebruik, kan ik het niet zien.

 18. bedankt voor de verduidelijking Ik denk dat het heel duidelijk is, heel erg bedankt

 19. Ik zie de verwarring. Wat u meet met behulp van een snap-tool, zal altijd nauwkeurig zijn, helaas dat Google Earth het niet heeft en de metingen die u doet ongeveer overeenkomen met wat uw oog ziet en uw muis kan bereiken, het wordt ook beïnvloed door de benadering die u hebt. De Mobile Mapper Office 6 is hier ook niet goed voor.

  Google Earth moet gegevens visualiseren, Mobile Mapper Office moet gegevens visualiseren en nabewerken. Maar niets dat je daar meet, is nauwkeurig, want deze programma's zijn daarvoor.

  Om te bewerken, meten, een koers- en afstandskaart, enz., Moet u Microstation, AutoCAD of gvSIG gebruiken, die topologische opties voor snap hebben. Ik garandeer dat de meting niet gelijk zal zijn aan wat Google Earth en Mobile Mapper Office u geven, maar het zal de precieze meting zijn (van meting, niet van realiteit in het veld).

  Ik moet ook verduidelijken dat Het is niet hetzelfde het "Mobile Mapper 6 Office" -programma dat wordt geleverd met de nieuwe MM6-apparaten dan het "Mobile Mapper Office" dat eerder werd verkocht met de apparaten die eraan voorafgingen. De eerste had de mogelijkheid om naar dxf te exporteren, zodat je de bestanden met een CAD-programma kon bewerken.

 20. nou als de waarheid is dat ik niet duidelijk was, is mijn vraag de volgende honderdvijftig punten met een gps mobiele mapper. deze punten wijzen naar de google aarde en ik kon de afstanden tussen punt en punt bekijken met de tool van Google die dit toelaat. Toen was ik in staat om de office mobile mapper 6 ofice te krijgen waarmee ik ook de punten kan openen en de afstanden tussen punt en punt kan meten. en het blijkt dat de afstanden die ik meet met het gps-kantoor variëren in een of twee meter voor elke meting in relatie tot de maatregelen met het google eart-programma. Mijn vraag is welke van deze metingen betrouwbaarder zijn. je stelt je voor dat ik deze punten zou kunnen laden in autocad en op het moment dat ik de afstanden tussen punt en punt zou meten, zou ik andere metingen geven. wat het meest betrouwbare van allemaal zou zijn.

 21. Beantwoord uw verschillende vragen:

  >> Het hangt af van de bron van de afbeeldingen, veel van Europa en de Verenigde Staten zijn zeer nauwkeurig, maar in Spaanse landen hebben ze verplaatsingen tot 30 meter. Een Mobile Mapper zonder nabewerking geeft een nauwkeurigheid van 2.50-meters en met nabewerking in de buurt van de metro.

  >> Ik begrijp uw andere vraag niet. Mobile Mapper Office is de software die u gebruikt om postprocessing uit te voeren, het is geen team.

  >> U kunt Mobile Mapper gebruiken voor elk programma dat op Windows Mobile draait, zoals ArcPad, Excel, Word, PowerPoint, enz.

  >> Mobile Mapper Office (het programma) biedt u de mogelijkheid om gegevens naar dxf te exporteren en u kunt ze met AutoCAD bekijken.

 22. welke maat nauwkeuriger is, een gemaakt met google eart of een gemaakt met mobiele mapper ofice

 23. hallo omdat ik routes niet kan markeren met de punten die ik importeer van het gps naar mobile maper office, maar alleen met de punten die ik hier uitkom

 24. Ik kan punten importeren van mobiele mapper office naar autocad

 25. hallo dat andere programma's die ik kan installeren op mijn gps mobiele mapper

 26. hi google maps van mobile mapping 6 kan in elk land worden gebruikt.

 27. HELLO kon maken HET ONDERZOEK EVENTUELE PERZONAS die de MM6 ME kunnen terugsturen van de MOBILE MAPPER oficce om mijn mail te IS DAT AAN ME salio beschadigde de CD en ik heb enkele gegevens van een georeferentie van een hoogspanningsleiding in de TOESTEL, MAAR NIET IK KAN NIETS ZIEN ZONDER HET BUREAU.

 28. HALLO BEDANKT VOOR HET GEVEN VAN MIJ DE DANIEL-KETTING EN AL ZENDEN DE GEBRUIKERSHANDLEIDING IN PDF

 29. hallo daniel is relatief eenvoudig als je me je e-mail geeft Ik heb je een informatie gestuurd zodat je een beetje kunt melden

 30. Ik heb net de MM6 gekocht. Ik heb het kompas niet kunnen kalibreren, heb ik meer dan 20-tijden geprobeerd, aanbevelingen gedaan?
  Ik begrijp nog steeds niet hoe ik het apparaat moet gebruiken. Ik kocht het om punten, veelhoeken en routes op te pikken. Weet iemand of kunt u mij helpen met een goede tutorial?

  Dank u.

 31. hallo ik onmogelijk zijn geweest om de mobiele mapper 6 kantoor van de richting die ze me gaven downloaden als iemand ernstig vriendelijk genoeg om te delen met me mijn e-mail is grateful'll blijven raulartola1@gmail.com

 32. Het is niet kapot, wat er gebeurt, is dat de URL slecht is gebouwd.

  Test op deze manier:

  ftp://ftp.promagellangps.com/

  Ik begrijp de software afzonderlijk. U kunt het downloaden van internet, maar de activeringscode na het proces moet worden gekocht.

 33. hallo ik wil ook weten of de aankoop van de gps de kantoor monile kaartvoerder 6 omvat omdat ik het hier in Honduras koop en het blijkt dat de winkel die het aan mij heeft verkocht het kantoor nu apart wil verkopen in 100-dollars

 34. hallo de link blijkbaar is down of bestaat niet, maar bedankt voor het beantwoorden van een ander adres waar het kan zijn.

 35. Hallo Ik heb een GPS mobile mapping 6 maar de aankoop geen rekening gehouden met me disk mobiele mapper ofice mijn vraag is of je gratis kunt downloaden van het internet of hebben om het te kopen en mijn andere vraag is of ik de mobile mapping kantoor 6 en google kan gebruiken eart om kaarten te maken.

 36. Het is mogelijk om de verzamelde gegevens met een 6 Mobilemapper direct naar elke pc te downloaden zonder speciale software.
  Groeten en bedankt.

 37. Het is uitstekend om iemand je twijfels te laten oplossen.
  bedankt

 38. Je moet het langzaam doen, op een vlakke ondergrond, en het materiaal draaien zoals je het vraagt.

 39. Hallo iemand kan me helpen. Ik kan de GPS van mijn mobilemapper niet activeren en wil het kompas kalibreren. Stuur me dit bericht "de kalibratie van de horizontale as is mislukt, probeer het opnieuw" Ik heb hulp nodig

 40. Hallo, kan iemand me vertellen hoe ik het probleem van het laden van vormbestand naar mobilemaper 6 kan oplossen`` komt overeen met de projecties van het .map- en vormbestand, maar het blijft me een foutmelding geven dat de projecties niet overeenkomen `` Ik gebruik de utm 15n in datum wgs84 ...

 41. hallo goedemiddag, ik heb zojuist een MM6 gekocht en ik kan er geen verbinding mee maken met mijn laptop, ik deed het proces als het instructiemerkteken, installeerde in mobile mapping en niets en het verwijderen van de installatie van de mobile mapping, opnieuw opstarten en niets, update activesync en niets, iemand kan me helpen, porfavooorrrr me uuuurgeeeeeee, mijn e-mail is century21mx @ hotmail, ik zal je steun waarderen

 42. Maak jezelf niet ingewikkeld, gebruik een GIS-programma. Er is genoeg en vroeg of laat moet je ze onder ogen zien.

 43. Ook voor zover ik kan zien, laat deze software je exporteren naar dxf, hoewel je daarbij de gegevens verliest die horen bij de shp, die zijn opgeslagen in de dbf.

 44. De gegevens die de GPS Mobile Mapper in shp-formaat heeft, kunt u met elk CAD / GIS-programma werken, zoals: AutoCAD, ArcView, Microstation, gvSIG, enz.

  Mobile Mapper is geen GIS-programma, het is een programma om GPS-gegevens na te bewerken, om u een betere nauwkeurigheid te bieden.

 45. Ayjuesu !! dat is serieus
  omdat dan wordt aangenomen dat wanneer ik een punt opneem «en op dat moment ben ik op mijn plaats, ik de coördinaten op het scherm heb» maar
  Als ik ze niet opsla in de notebook, zie ik ze dan niet terug voordat ik ze heb verwerkt?
  de vorm?
  En nog een ding, in het mobiele mapper-kantoor zie ik de veldgegevens op het scherm, maar hoe exporteer ik ze of extraheer ik ze voor CAD?
  Of moet ik een extra programma gebruiken om de shp naar dxf te converteren?

  Dank bij voorbaat!

  Groeten!

 46. Ik denk het niet, je bezet het mobiele mapper kantoor of een ander gis-programma waarmee je het bestandstype kunt zien .shp

 47. Heel erg bedankt voor het beantwoorden!
  maar de vraag die me het meest raakt ...
  als ik in het veld ben, wat meerhoekig brengend
  en als ik bij een internetcafé kom, wil ik de coördinaten zien
  van de verhoogde hoekpunten, kan ik dit rechtstreeks in de GPS doen?
  Zonder dat je extra programma's nodig hebt?

  Groeten!

 48. Hallo Fidencio.
  Bij het vastleggen van gegevens met uw Mobile Mapper was het noodzakelijk dat u een project met .map-extensie maakte, en ook lagen met extensie .shp. In deze post Het wordt in detail uitgelegd.
  Om die gegevens te downloaden, moet u de SD-kaart van de GPS verwijderen en op uw pc plaatsen en die bestanden vervolgens downloaden. Ook via USB met ActiveSync.
  Om die gegevens te zien, gebruikt u de Mobile Mapper Office-software, die bij de aanschaf van de GPS wordt geleverd, als u ze gaat nabewerken, is dit uitgelegd in deze post.

  Als u ze alleen in AutoCAD wilt laden, moet u de vormbestanden converteren naar dxf, dat kan met veel programma's.

 49. Kun je me helpen weten hoe ik de coördinaatinformatie kan zien
  van de punten die u neemt met een GPS Mobile Mapper 6
  Ik moet deze informatie in autocad tekenen.

  Dank je wel!

 50. Hallo Mariano.
  De Mobile Mapper 6, zonder nabewerking, is zoals elke browser. De gegevens liggen tussen 3 en 5 radiale meters.
  Het is het beste om ze gecombineerd te kopen, zoals een Promark3 en een of meer Mobile Mapper 6.
  Promark gebruiken als de basis, en neemt de andere gegevens, en ten slotte, postprocesas gebruik van Mobile Mapper Office, het gebruik als referentie wat er Promark terwijl hij statisch was, en geef precisie van minder dan een meter.

  Trouwens, in welk land bent u?

 51. Ik zou graag meer willen weten over de 6 maper aangezien het de bedoeling is om wat voor het kantoor te kopen, in catatro te werken zonder meer voor het moment een hartelijke groet

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.