Het testen van de Total Station Sokkia SET 630RK

Ik ben net begonnen om dit model te zien, aan het eind van de maand hoop ik een formele training te doen zodat de technici zijn evangeliseren in zijn nieuws.  estaciontotalsokkiark Tot nu toe hadden we de Set520K, waarvan hij eerder had gesproken.

We geven de workshop eind mei 2010, hetzij in Honduras, hetzij in El Salvador. Als er iemand in de omgeving is en zich wil aanmelden, dan zijn ze welkom.

Als u niet voor die datum kunt, is het niet te veel om het bericht te verlaten, omdat we van plan zijn om later een andere te doen.

Wat betekent R?

Ik kwam uit reflectorloos, wat betekent dat je metingen kunt doen als een EDM en niet verplicht met een prisma. Heel praktisch, want bij een goed geplande klus is het mogelijk om een ​​van de kettingwachters te redden, ik zeg niet beide omdat iemand ons moet helpen bij het laden van het statief. In een cadastrale enquête Stedelijk of ingenieursproject, die op bestaande objecten kan springen is een groot voordeel.

Wat doet k

Het is toetsenbord, of wat een uitgebreid toetsenbord wordt genoemd. Die letter wordt gedragen door al die computers die naast de basisfunctietoetsen al het toetsenbord met cijfers bevatten en die ook dienen om letters in te voeren. Zeker, deze Set 630RK wordt alleen geleverd met een toetsenbord aan één kant, in tegenstelling tot de 520K, hoewel de techneuten me vertellen dat ze niet veel voordeel zien van het dubbele toetsenbord, tenzij ze trainen.

De varianten van dit model zijn:

 • Set230RK3
 • Set330RK3
 • Set530RK3
 • Set230RK
 • Set330RK
 • Set530RK
 • Set630RK

Het verschil tussen de eerste groep en de tweede (onder andere) is 3, wat een 3R laser betekent waarmee je tot 350 meter zonder prisma kunt halen en tot 800 meter met een miniprisma. Terwijl de andere een klasse 2 laser is, reflecteert tot 200 meter niets meer. Dit is belangrijk om de nauwkeurigheid te verbeteren, tijd vast te leggen in de snelle modus, hoewel ik daarom aanbeveel om de vergelijkende tabel van de totale stations die ik de andere keer heb getoond.

Deze apparatuur (Serie 3) zou robuuster zijn op hardwareniveau, hoewel de verbeteringen op softwareniveau meer merkbaar zijn, vooral in de afstandsmeter. De laser heeft een fijnere aanwijzer, zodat hij punten met precisie kan nemen, zoals de rand van een straal, de hoek van een muur en zelfs obstakels vooraan zoals een gaas of een bus. De volgende iconografie toont de functionaliteiten die deze apparatuur met zich meebrengt, waarvan ik er tenminste twee zal toelichten:

estaciontotalsokkiark_3

estaciontotalsokkiark_4

Offset met twee punten, zie dat bij het nemen van een punt in een hoek van een huis (C), de schuine stok geplaatst kan worden, geef aan dat we offset gaan nemen met twee punten (A en B) en voer de afstand in die deze twee punten hebben die we kennen uit de wandelstok. Zo detecteert de apparatuur waar punt C.

beeld

Berekening van het gebiedDeze apparatuur kan met maximaal 50 3D-coördinaten het gebied berekenen. Dit is interessant in het geval van radiale metingen of wanneer we een idee willen hebben van het gebied dat is genomen voordat we naar de kast komen om downloaden en teken de veelhoek.

Prijs:

Dat hangt af van de lokale distributeur, als referentie heb ik Froogle geraadpleegd, en de waarde die mij lijkt ligt in de buurt van US $ 7,000. Maar als ik op de link klik, krijg ik een hogere waarde, exclusief accessoires.

estaciontotalsokkiark_5

Sokkia heeft zijn distributeurs in elk land, maar met de hausse in online verkoop vervaagt de exclusiviteit. Naar mijn mening, met twee palen, twee prisma's en een statief, moeten om daar te lopen, op de luchthaven gezet. Hieraan moeten de inklaringskosten (misschien ongeveer $ 150) en de omzetbelasting worden toegevoegd, afhankelijk van het land.

Online kopen bij een ongeautoriseerde dealer, verzendkosten betalen, enzovoort, is niet zo praktisch. Het wordt uiteindelijk duurder en de garantie is ingewikkeld. Gebruikte apparatuur is een loterij die meestal slecht afloopt.

Een lokale dealer hoort in die prijsklasse te zitten, misschien tot $ 8,000. In het geval dat ze exclusief zijn, zullen hun prijzen hoger zijn omdat ze geen concurrentie hebben. Daarvoor is (Nou, niet veel, maar er zijn) distributeurs die op regionaal niveau verkopen, buiten hun landen waar zij vertegenwoordigd zijn, met alle wettelijke waarborgen en veel meer concurrerende prijzen.

Een handleiding van gebruik van dit totaalstation werd gewerkt door Leopoldo Hernández en zijn team.

33 Antwoorden op "Testen van de Sokkia SET 630RK Total Station"

 1. Goedemorgen!
  Sommigen kunnen me helpen met het totale set630rk-station.
  Ik heb weinig tijd gekregen en ik heb er moeite mee om te markeren of te barrelen, functie van twee coördinaten die zijn gemaakt om die lijn te verlengen en niet gabarito of ponto dessa extensão te kiezen.

  is iemand ingeschakeld ??

  Dank u

 2. hallo

  svp commentaar wisselaar la langue d'une station sokkia et topcon

  begroetingen

 3. MINHA ESTAÇÃO VERSCHIJNT UM E97, KWALSERIA OF PROBLEEM, MAIS ESSE ERRO KEURT DUS DE EERSTE FEZ GOED DIE VOLDOET, DEPOIS NAO VERSCHIJNT MAIS, NORMAAL. AGUARDO ANTWOORD. GRATO

 4. Reactie wijzigen la langue de la station sokkia 510 du chinois au francais ou englais

 5. omdat ik in de horizontale hoek bij het meten van een punt E90 krijg en het niet meet

 6. Ik heb een station Total Sokkia SET 630RK; en ik moet oset activeren, omdat het me geen cijfers geeft, en ik heb ze nodig om me te helpen hoe ik het kan doen.

 7. Ik heb een totale Sokkia stationset 650rx maakt me fout (e024) en lees geen afstande, als ik horizontale en verticale hoeken lees. Ik kan doen om dat type fout te elimineren die het niet vermeld in de handleiding en geen commentaar op maakt. Kan iemand me alsjeblieft helpen, bedankt!

 8. Ik heb op internet geen site gezien die aangeeft hoe dat te doen. Het handigste is dat u de leverancier van die apparatuur in uw land raadpleegt.

 9. Ik heb TWEE SOKIA SET 630RK
  VRAAG HOE IK DE INTERNE SOFTWARE UPDATE OF WAAR IK VIND UPDATES TE INSTALLEREN OF TE FORMATTEREN
  DANK UW HULP

 10. Hallo, ik zou willen dat iemand me verteld wat er gebeurt als het totale station sokkia 530 mij E191 vertelt wat er gebeurt als dat gebeurt

 11. Hallo goede avond

  Ik ben op zoek naar een topograaf, model sokkia 630 of sokkiacx105 is om uit Spanje te sturen. Je moet haast hebben, twee statiefbatterijen. Vraag een offerte aan.

  groeten

 12. Ik wil graag weten of ze reserveonderdelen verkopen, ik heb een compleet toetsenbord nodig voor een 630r-station.

 13. Ik heb een totale Sokkia stationset 650rx maakt me fout (e024) en lees geen afstande, als ik horizontale en verticale hoeken lees. Ik kan doen om dat type fout te elimineren die het niet vermeld in de handleiding en geen commentaar op maakt. Kan iemand me alsjeblieft helpen, bedankt!

 14. goedemorgen

  is om te weten hoe ik de taal van een totaal sokkia station 550X veranderen

  bedankt

 15. Hallo goede middag mijn vraag is: Hoe ik of ik te maken voor het scherm om Spaanse canbiar mijn total station SOKKIA SET 630 RK3 op voorhand zal agradesco veel dank ondersteunen.

 16. IK NODIG DE 650RX HANDLEIDING, ZOALS HET KOST, ZAL IK HET IN SPANJE WILEN

 17. ZET DE VOLLEDIGE HANDLEIDING VAN DE STATION DOOR ZIJN IN SAMENVATTING HET BEGRIPT HET NIET

 18. Hoe verander ik de taal op het scherm van het Sokkia station 630rk?

 19. Hoe krijg ik de total station manual sokkia set 630 rk in het Spaans.

 20. Nou, er zijn verschillende dingen om daar te zien:

  1. Als u bij aanschaf van de adapter een CD hebt gekregen, moet u het stuurprogramma installeren.
  2. Als dit niet het geval is, en aangezien u Windows 7 hebt, zou het Plug & Play moeten zijn.
  3. U moet controleren of de poort correct is; Dat gebeurt met:

  Start, configuratiescherm, systeem en daar kies je apparaatbeheer.

  Kijk onder Poorten (LPT & COM) voor een die zegt: Prolific USB to Serial Comm

  Kies in geavanceerde instellingen en zorg ervoor dat de overdrachtssnelheid 33600 bps en het COM-poortnummer 1 is

  Dit zou moeten werken, soms moet u met de rechtermuisknop op de poort klikken en ervoor kiezen om te controleren op wijzigingen. Omdat het Plug & Play is, moet de wijziging echter onmiddellijk worden herkend.

 21. Ik heb een totaal station sokkia set610. koop een kabel die overeenkomt met seriële naar vga om de computer aan te sluiten op het station. Het ding is dat ik het niet herken. help om de gegevens te dumpen mijn systeem is Windows 7

 22. Controleer deze link, die Galileo Topography publiceerde.
  Daar leggen ze uitleggen hoe de poorten moeten worden geconfigureerd.

  De Serial Port 1 COM moet bij een overdrachtssnelheid van 33600 bps zijn

 23. Dat is een vrij veel voorkomend probleem, niet Sokkia's fout, maar Windows omdat het hanteren van poorten in laptops vaak conflicteert, in tegenstelling tot desktop.
  Ik weet niet of iemand het heeft opgelost.
  De nieuwe Rk heeft een SD-kaart, waardoor dit probleem niet met kabel wordt verlaagd.

 24. Ik heb een totaal station Sokkia rk, en heeft mijn downloaden van gegevens op een laptop met raam gecompliceerd 7 er een bestuurder of andere manier aan downstream gegevens mogelijk zal zijn is heel moeilijk voor mij elke keer van werk naar de stad om data te verliezen Ik waardeer eventuele informatie. richard

 25. Hallo Carlos. Om te antwoorden moet je zeggen in welk land je bent.

  een groet

 26. Ik wil graag weten waar ik kan gaan om de handleiding van het gebruik van een totaal station sokkia, model 630rk.de te krijgen voor de hand, dank u

 27. Het idee is niet slecht. De markt voor de verkoop van apparatuur in Mexico is gemonopoliseerd, maar de verkoop van trainings-, ondersteunings-, reparatie- en kalibratiediensten is een brede niche die niet wordt geleverd met de weinige die dat doen.

 28. Dat is een vrij frequent probleem. Over het algemeen worden er twee situaties voorgesteld:

  1. Het is dat de USB-kabel niet alleen gegevens maar ook energie verzendt, en daarom is het heel gemakkelijk om de poort of het schip te beschadigen dat het apparaat van de verbindingskabel kan brengen. U moet altijd kijken of het mogelijk is dat de kabel beschadigd is, terwijl u op een andere machine test.
  In het geval van seriële verbindingscabels, omdat ze alleen gegevensoverdracht zijn, bieden ze dergelijke problemen niet op.

  2. De andere reden is dat de USB-poort erg gemakkelijk is om conflicten aan te gaan, omdat er verschillende zijn, is deze geëvolueerd naar verschillende overdrachtsmodellen en met elke versie van Windows wordt het ingewikkeld. Daarom is het conflict zeer frequent op de machines met Windows Vista of Windows 7.
  Het ideaal is om de download te downloaden op computers met Windows XP native, niet gedegradeerd van een Win7.

  Het spijt me dat ik niet meer kan doen dan het probleem verklaren. Het blijft een desktop-pc gebruiken om te downloaden omdat de nieuwe laptop geen seriële poort meer heeft. Maar aangezien het mogelijk is om een ​​taak te verliezen omdat je geen gegevens kunt downloaden, is het beter om terug te keren naar de tirannie van de pc, een seriële kabel te kopen of Windows XP te blijven gebruiken.

 29. Hallo lieverd, kijk, ik ben momenteel bij het SOUTH 320NTS total station ... MAAR HET PROBLEEM IS DAT IK DE GEGEVENS NIET NAAR EEN LAPTOP KAN DOWNLOADEN ... HET LIJKT DAT HET DE USB-KABEL NIET HERKENT ... HET ACCEPTEERT ALLEEN DE RECHTHOEKIGE POORT (MET GATEN) DAT HET ALLEEN IS VOOR APPARATUUR VAN OUDE COMPUTERS ... ALS JE MIJ KAN HELPEN ... OF NAAR MIJ STUURT ...

  IK BEN EEN SURVEYOR TECHNICUS… AYACUCHO-PERÚ

 30. Distinguished Don meneer:
  Hoe gaat het met je Is uw bedrijf nu?

  Ik ben een vertegenwoordiger van de Latijns-Amerikaanse vertegenwoordiger van SOUTH SURVEYING COMPANY.
  Ons bedrijf is gewijd aan productie en export van topografische instrumenten en accessoires.
  De website van ons bedrijf is in het volgende: http://www.southinstrument.es/
  Aarzel niet om ons te contacteren als u nog vragen of problemen hebt.

  Attente groeten
  Alexander

 31. Hallo vrienden.
  Ik heb de zorg om te beginnen met het onderhoud van apparatuur voor de topografie, maar ik weet niet wie contact met mij moet opnemen, ik heb momenteel een klein bedrijf dat zich toelegt op de diensten van topografie en integrale engineeringprojecten, maar ik ben enthousiast om uit te breiden met het oog op lenen een dienst die naar mijn mening noodzakelijk is in Cancun Quintana Roo, Mexico.
  Ik hoop dat je me kunt begeleiden ... heel erg bedankt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.