Een netbook testen in CAD / GIS

acer-aspire-one 

Een paar dagen geleden had ik overwogen om te testen of zo'n netbook werkt in de geomatische omgeving, in dit geval heb ik de Acer One getest die een aantal landelijke technici me vroegen te kopen tijdens een bezoek aan de stad. De test hielp me om te beslissen of ik bij mijn volgende acquisitie in een andere krachtige HP investeer of dat deze nieuwe oplossingen haalbaar zijn.

het team

Deze machines zijn niet ontworpen voor processen die voldoende bronnen verbruiken, maar betekenen niet dat ze niet voldoende capaciteit hebben:

 • 1GB RAM geheugen
 • 160 GB harde schijf
 • 10 scherm ''
 • Er zijn drie USB-poorten, Datashow-poort, draadloze verbinding, meerdere kaarten en audio / microfoon.

Het toetsenbord is iets kleiner, geen probleem voor wie met twee vingers schrijft (zoals een kip die maïs eet) maar als we als kinderen een typecursus volgden, wil je er even aan wennen. Enigszins vervelend de scroll-toetsen en het hanteren van de muis met de vinger die half gestoord is; slepen naar rechts heeft zoomfunctionaliteit, maar knoppen zijn te moeilijk om in te drukken; Ik denk dat het beter is om met een externe muis te werken.

De belangrijkste reden om te beslissen dat dit geen team is voor hard werken, is vanwege de grootte van het scherm dat de ogen vermoeit, het is goed om te reizen, maar om acht uur te besteden aan het breken van de kokosnoot met vectoren en een zwarte achtergrond ... niet I denk. Hoewel het een poort heeft om een ​​monitor aan te sluiten voor het geval u het op kantoor gebruikt.

Wat software betreft, komt het met Windows XP, wat goed is voor het kleine verbruik van de bron, hoewel het de Home Edition pro-versie is die IIS niet brengt ... kwaad voor Manifold. Het wordt ook geleverd met een 60-daagse versie van Office 2007, en voor het geval de vliegen wordt geleverd met Microsoft Works, dat altijd van Microsoft is, maar tegen een zeer lage prijs.

Werken met CAD

Ik heb op deze Microstation Geographics V8 gedraaid, die via ODBC is verbonden met een Access-database. Heren, het werkt zonder veel ongemak, Bentley Map voelt zwaarder maar niet extreem aan.

Het laden van zes .ecw-orthofoto's van elk 11 MB, niet slecht. 22 kadastrale kaarten DGN 1: 1,000… geen probleem.

Converteer een ecw naar hmr ... ogh! hier begint het goede, de machine hierin heeft geen hoge prestaties, maar het bereikte het uiteindelijk in 2:21 minuten, het converteerde een ecw van 8 MB naar 189 MB hmr, een absurde conversie, ik weet het, maar dit formaat werkt erg snel in Microstation. Ik denk niet dat het ideaal is om met Tiff te werken vanwege het gewicht, maar het kan een itif-optie zijn met extra mogelijkheden.

Zeker, met Microstation is dit kleine apparaat prima, hoewel er anderen zijn die een NVidia-kaart hebben waardoor ze zeker betere resultaten zullen opleveren.

Conclusies

Voor lichte programma's, zoals Microstation, zie ik het goed. Ik denk niet dat gvSIG met zijn recente wijzigingen zal werken, tenzij de jongens het resourceverbruik optimaliseren door met veel lagen te werken of verbinding te maken met OGC-services.

Acer Aspire One

Ik ben tevreden met wat mijn gebruik zou betekenen: ik heb je aangerekend Microstation V8, BitCAD, Diverse GIS, Avira, Microsoft Works, Leef writter, Foxit y Chrome. Na een week ben ik tevreden als frequente reiziger, blogger en CAD / GIS-fan… jammer dat het uitgeleend was.

Voor de $ 400 die dit speeltje waard is, zie ik het niet als een slechte investering, maar kijk naar het rendement dat anderen kunnen verwachten. Het is een goed alternatief om te denken dat het in de binnenzak van de jas of jas kan worden vervoerd, aangezien de maat die van een agenda is, terwijl het veiliger wordt om het midden in een map te dragen, minder risico dan het dragen van een Targus-koffer in omgevingen waarin alle criminelen aannemen dat ze binnen zijn.

Het is ook nodig om de nadelen in overweging te nemen, want hoewel het gewicht zeer beheersbaar is, is het noodzakelijk om dit accessoire als een extraatje mee te nemen door CDrom niet mee te nemen; Met de 8GB USB ziet de installatie van programma's er niet zo ingewikkeld uit, maar of het nodig was om het te formatteren of het te ontgiften van een crimineel virus ... Ik heb mijn twijfels. Als we de draadloze muis met AA-batterij en de grafische tablet toevoegen ... wordt deze waarschijnlijk bijna net zo zwaar als een 14 ”

Als je een krachtige pc zou kopen, zijn die Compaq van $ 500 meer dan 2 GB RAM, met Intel Duo en een afzonderlijke grafische kaart. De waarheid is dat in de korte tijd dat er netbooks van ASSUS bestaan, we zeker over anderhalf jaar zeer robuuste machines in deze miniatuurformaten zullen hebben.

Website: Acer Aspire One

5 Antwoorden op "Een netbook testen in CAD / GIS"

 1. Het hangt af, als je gewoon oefeningen doet, voel je je niet langzaam.

  Maar als het gaat om veel werk, is deze apparatuur niet geschikt, het voelt traag en de grootte van het scherm draagt ​​het uitzicht.

 2. Hoi, hoe gaat het? Zeer goed, het rapport heeft me veel twijfels gemaakt voor mijn aankoop. Ik vraag je een vraag, ik studeer visuele sudio 2010 en autocad, denk je dat met die machine je goed kan werken?

  bedankt

 3. Zeker zou kunnen worden uitgevoerd omdat deze versies erg licht waren, schat ik dat zelfs 2002-versies goed op deze machine kunnen draaien.

 4. Sorry, u weet of AutoCad 2000i normaal kan lopen (niets van 3d) in dit type notebook.
  Groeten en heel goede Blog

 5. hehehe ik heb een streven, het model net onder degene die je probeerde, hetzelfde maar met 512 van RAM en een SSD-schijf van 8GB.

  Ik zou het niet als een werkstation gebruiken, vooral voor het toetsenbord, hoewel het helemaal niet ongemakkelijk is als het banden wanneer u lang drijft.

  Aan de andere kant in een team zoals mijne, zou XP gewoon gaan en hoe dan ook, ik vind het niet leuk. Ik heb de Debian minimaal en werkt licht en flexibel voor wat ik wil: surf op internet, mail, chat, schrijf een document en indien nodig zet wat roken.

  Aangezien het een cadeau was, klaag ik niet, nu zou ik zeker zoeken met een batterij, misschien iets meer RAM en in ieder geval een inch meer scherm. Een fout van deze met 6 of 7 uren van autonomie is een echte vreugde.

  Hoe dan ook thuis heb ik al een 19-monitor opgezet, "wat ik de" bril "van de kleine jongen noem 🙂

  Groeten!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.