De GPS Promark 3, eerste indruk

Ik heb dit speelgoed al uit de doos genomen, in promark 3 magellan een week zullen we een training doen om te zien hoe het werkt. Voorlopig heb ik de video's en enkele van hun attributen amper gezien.

Voorgangers van de Promark 3.

In dezelfde lijn waren er eerder en er waren de laatste:

 • De Mobile Mapper Pro, een leuk speeltje dat $ 1,500 kostte, en dat met nabewerking een submeterprecisie bereikte. Het zou een basis kunnen zijn en ook een rover. Het is momenteel stopgezet; Het was vervelend dat de kaart bij het opstarten was gedeconfigureerd, misschien vanwege een virus, misschien vanwege een fout na de staking van de werknemers van het bedrijf.
 • De Mobile Mapper CXDit is een verbeterde versie van de Pro, met een antenne kan deze worden gebruikt als een geodetische GPS. Hij had een familielid genaamd CE, die op Windows CE draaide, en voor zover ik heb gehoord, heeft deze CX niet de hoofdpijn van die.
 • De Mobile Mapper 6, dit is een nieuwe lijn, Ik heb dit al meerdere malen gesproken. Min of meer is gelijk aan Juno Trimble, hoewel het het in precisie verslaat Het kan geen basis zijn, alleen een rover en in realtime is het een verdomde navigator met een nauwkeurigheid van 3 tot 5 meter.

 

Wat is er nieuw met de PM3

Dit brengt functionaliteit vergelijkbaar met Pro en CX, in tegenstelling tot de 6 die de Mobile Mapping, camera, kompas en meer pickets brengt. Voor degenen die pro proberen, is het heel simpel omdat de manier van werken hetzelfde is, waardoor veel stappen in het menu worden vereenvoudigd, waardoor het toetsenbord en het aanraakscherm het productiviter maken. Ondersteunt RTK ontvangst en stake-out, promark 3 magellanIk weet het niet of het andere toepassingen, zoals ArcPad, ondersteunt, dat de MM6 kan doen. Natuurlijk kunnen de mogelijkheden van de software die u meebrengt (Fast Survey) niet vergelijken met Mobile Mapping, wat betreft configuratie, puntweergave en andere hoofdpijn.

Net als de Pro kan het een basis of een rover zijn, per paar worden gekocht en wordt hij geleverd in een handige plunjezak. Elk bevat een antenne, die in realtime submetrische precisie verkrijgt (wat de professional deed met de nabewerking). Het verlaten van een van de basis kan centimeterprecisies geven, ook deze basisgegevens zouden ervoor zorgen dat de MM6 submetrieken bereikt zoals weergegeven in de oefening vorig.

Onder de accessoires bevindt zich een adapter om hem op een statief te plaatsen, een andere om hem op een paal te ondersteunen en ook een riem om hem aan de hand te bevestigen; een meetlint om de hoogte van de antenne te meten, een adapter voor verschillende vormen van USB / seriële connectiviteit. Onder andere een kabel voor de antenne, verschillende adapters voor stroom, SD-kaart en individuele waterdichte tas.

De batterij is van lithium, met veel meer gebruiksuren en overtreft de voorgangers die AA gebruikten; bij de aankoop van het paar komt een balk die handig is om ze in vergelijkbare omstandigheden te plaatsen wanneer ze op een "stop and go" -manier werken. Ze brengen de nabewerkingssoftware Mobile Mapper Office, versie 3.4 die al rastergegevens ondersteunt, interactie met Mapinfo-gegevens, shp, dxf en csv; ook een andere desktoptoepassing die bekend staat als GNSS-oplossingen en die mogelijkheden voor landmeetkundige planning omvat. Deze laatste applicatie heeft een uiterst praktische interface, met opties voor slepen en neerzetten, rapporten en isometrische weergave.

 

promark 3

Een van de beste accessoires, de dvd met video's in het Spaans, door ernaar te kijken bespaart u veel lezen en begrijpt u hoe het op een praktische manier werkt; hoewel de handleiding ook erg handig is. De video is ideaal voor training, inclusief een sectie waarin wordt uitgelegd hoe satellietconstellaties werken en aspecten die de ontvangst beïnvloeden. Het bevat ook de onderwerpen:

 • Presentatie van het team
 • Initiële instellingen
 • Inleiding tot de werking van GPS
 • Hoe staat het statische opheffen
 • Stop en ga opheffen en kinematica
 • Field survey software
 • Gebruik van de Mobile Mapper Office en andere Office Software
 • GIS-gegevens opnemen en beheren

In de prijzen hangt het af van de lokale leverancier, dus ik heb in mijn omgeving geraadpleegd, de Mobile Mapper Pro liep voor US $ 1,500, de MM6 loopt in minder dan de 1,200 en de Promark3 in de buurt van de $ 6,000 paar. Niet erg als je bedenkt dat centimeter precisie haalbaar is, andere merken bieden dit soort apparatuur niet aan voor deze prijs.

Als ik het met een andere computer moest vergelijken, zou het kunnen worden gezegd dat het bijna als de Trimble GeoXH, hoewel ze niet precies gelijkwaardig zijn.

Wat is er volgende?

promark 3 magellan Laten we doen een cursus dit weekend met de jongens van het total station en enkele vrienden die gratis willen leren. We zijn geïnteresseerd in het testen van enkele aspecten zoals:

 • Nauwkeurigheid die onder vergelijkbare omstandigheden met de beschikbare in de gemeenten apparatuur: MMPRO en MM6, vergeleken met twee Promark3 RTK.
 • Welke precisie kan in realtime worden bereikt en hoe functioneel het zou zijn om de Garmin Legend onder vergelijkbare omstandigheden te laten draaien op eigendommen groter dan 3 hectare.
 • Dat verlies aan nauwkeurigheid ligt op afstanden: 100 meter, een, drie en 6 kilometer.

Tegelijkertijd zullen we voor eens en altijd afstandsmeters testen die naar mijn mening Suunto-kompassen zouden kunnen vervangen als ze voldoende driehoekig zijn, in stedelijke gebieden. Op basis van de tests zullen we beslissen hoe we de inspanning in de landelijke enquête die ons van juni tot september zal brengen, kunnen optimaliseren. 

pm3 magellan

We zullen zien hoe het gaat.

47 Antwoorden op "The Promark 3 GPS, eerste indruk"

 1. tenho um promark 3 2007 e gewoon agora deixou aan het werk, zal bang zijn om com mudança de satellites te zien.

 2. Ho bisogno di un promark3 controller met fastsurvey e survCE per winCE 4.0 ripomax yahoo.it paypal betalen bedankt DRINGENDE verzending naar italië

 3. Hallo, ik heb een Promark 3 Magellan en ik woon in Medellin Colombia; Waar kan ik de apparatuur onderhouden en bijwerken?

  of met wie ik kan contacteren om het naar een ander land te sturen omdat ik met het team werk en ik dringend nodig heb

  heel hartelijk bedankt
  Ik wacht op uw antwoord

 4. Ik zou graag willen weten hoe ik de foto op het gps scherm promark 3 magellan checkpoint verschijnt

 5. IK MOET WETEN HOE OM TE ROBER EN BASE CONFIGUREREN, EN HOE MAGELLANPUNTEN IN WINDOWS 8.1 DOWNLOADEN

 6. Ik moet weten of U kunt de punten in WINDOWS 8 GPS en configureren van de Robert en BASE NIET als iemand mij kan helpen PLEASE

 7. Ik heb een 220 promark gps die is gereset en nu als ik het aanzet, gaat het niet langs het eerste scherm, zoals ik kan doen

 8. Ik ben geïnteresseerd in een apparaat in deze omstandigheden, maar het is belangrijk om meer informatie als instructief te hebben, maar ook de kleine cursus die zij aanbieden, ik wil ook weten hoeveel het kost, nieuw of nieuw, dank u alvast deze informatie dankzij.

 9. hallo, ik wil graag meer weten over je teamtijd, de voordelen en als je wat meer foto's van je apparatuur kunt zien en vooral prijs

 10. IK VERKOOP EEN PROMARK 3 EQUIPMENT GEBRUIKT. Als u interesse heeft en als u over uw gebruik training nodig hebt, is het gratis. PRIJS OM TE KOMEN. Ik ben in kolombië gelegen e-mail: fotopacho1hora@yahoo.es

 11. Ik stel voor dat u beter gaat voor een Mobile Mapper 100 of zoiets omdat de Promark3 een serie is die geen toekomst van Magellan heeft.

 12. geïnteresseerd in een toekomst van het kopen van een gps promark3 rtk met al zijn accessoires dankzij.

 13. Hallo, ik heb een paar PMK3 (8 maanden gebruik) met accessoires, software en training. Ik ben in Bucaramanga (Sder-Col) ter waarde van 11 (Colombiaanse peso's).

 14. Ik heb een 3 Promark en ik heb de antenne gestolen, wandelstokken en kabels, dan zou ik de accessoires citeer de brebedad verwerven, want het is zeer essentieel voor mijn werk. Dank je wel.

 15. Hallo Roberto.
  Wij verdelen geen apparatuur of accessoires.
  Het beste is dat u citeert bij de distributeur in uw land. Soms hebben we contact opgenomen met een distributeur in landen waar er geen is of inactief is, zoals in het geval van Colombia. Maar het is in uitzonderlijke gevallen geweest.

 16. Goede middag, je zou een antenne kabel kunnen citeren voor promark 3 apparatuur

 17. waar ik de dvd met de video's in het Spaans kan krijgen van het gebruik van prommark 3, kunt u het aan mij verkopen, heel erg bedankt, uw gegevens worden bijgewerkt adalberto barrera castan

 18. Ik denk dat er geen Ashtech-distributeur is in Colombia. U moet een leverancier in de buurt zoeken, misschien Panama of Venezuela.
  De Promark 3 is een computer die wordt gestaakt, dus ik raad je aan om nieuwe opties te bekijken, zoals Promark 100 of Mobile Mapper 100

 19. Ik wil de prijs van promark3 kennen, ik ben in Colombia en waar ik het kan krijgen

 20. Het makkelijkste is om het te controleren bij uw lokale Thales-leverancier

 21. Ik heb het citaat van een GPS-antennemark nodig PROMARK3 THALES COLOMBIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

 22. Ik heb het citaat van een GPS-antennemark nodig PROMARK3 THALES COLOMBIA

 23. Hi .. Ik zou graag willen weten wat GPS (Trimble-asttech) raad ik aan om het land beter te meten, ik woon in Colombia topografie is erg ruw, er zijn veel bomen, zodat de satelliet-ontvangst is niet de beste, maar ik wil deze maken liften met submeter GPS I-resultaten als gemeten met een totaal station (is dat de nauwkeurigheid varieert van vele aspecten en nooit nauwkeurigheid van GPS zal gelijk zijn aan die van een station, maar ik zou graag willen weten wat dichterbij komt, wat het is nauwkeuriger, thanks

 24. Ik heb geen tutorial voor wat je bezet.
  Maar wanneer u die apparatuur koopt, zijn er video's die de basisprincipes uitleggen.

 25. Ik wil graag een paar Promark 3-apparatuur, RTK-bediening, software en alle accessoires kopen als u een zelfstudie hebt om te weten hoe het werkt. Betalingswijze Ik ben in Venezuela.

 26. Groeten, ik moet een enkele GPS Promark 3 Thales kopen, type L1, ik wil graag de prijs weten, alleen de GPS is vereist, de andere elementen niet. Ik zou je medewerking waarderen.

 27. Nou, moeilijk te weten, het veiligste is dat de kabel is beschadigd op het punt waar deze is aangesloten, dus verliest het signaal tijdens het hanteren. Ze zijn vrij zwak.
  In het bijzonder vond ik de Stop and Go-modus niet erg praktisch, omdat het signaal gemakkelijk verloren gaat met obstakels of onregelmatig terrein.

 28. Hallo, als consult zou ik moeten weten waarom de 3 promark bij het gebruik en beide kinematische enquêtes uitvoeren en stoppen en me waarschuwen voor "linkverlies" en "kan geen externe antenneverbinding registreren" of zoiets . Elke keer dat dit gebeurt op het moment van het downloaden van de gegevens naar mijn pc, zijn de punten erg verschoven ten opzichte van de opgeluchte punten. Bedankt! uit Argentinië

 29. U kunt gegevens met slechts één verzamelen en vervolgens met het Postprocess-programma (Mobbile Mapper Office) postprocessing uitvoeren met betrekking tot Rinnex-bases die beschikbaar zijn op internet. De moeilijkheid kan zijn dat u geen bases dicht bij uw onderzoekszone vindt.

 30. hartelijke groeten Ik heb momenteel een promark3 en ik wil weten of ik een topografisch onderzoek kan doen met iemand waarvan ik weet dat het kan worden gedaan als cartogafria, maar het geeft me niet de hoogte, het onderzoek dat ik nodig heb, vereist geen precisie en ik wil het doen in nabewerking, ik dank u zal aangeven hoe Ik kan het dankzij Alvaro Graham

 31. Als ze een aanbod willen, moeten ze het land waar ze wonen, verlaten.

 32. Ik wil weten of je me een kabel kunt krijgen voor de externe antenne van mobiel mapper pro en omdat

 33. u kunt bijvoorbeeld de ProMark3 citeren en een catalogus geven
  wat je kan doen
  Ik ben een architect
  zorgvuldig frame

 34. Wat zal de e-mail van Roger Hernandez zijn? Laat een signaal achter om te zien wat er met uw antenne kabel gebeurt

  jose

 35. Gegroet ... hoe kan ik de FAST enquêtesoftware in het Spaans krijgen? Ik wacht op aanwijzingen in mijn mail ... bedankt

 36. Hallo Joh, ik heb uw verzoek en mail naar een Magellan vertegenwoordiger gestuurd om contact met u op te nemen.

  een groet.

 37. Goedemorgen, ik zou graag willen dat je me een paar promark 3 gps-apparatuur citeert, om ze zo snel mogelijk te kopen…. …. bedankt

 38. Nou, het ging heel goed, ik wil wat tijd nemen om de resultaten te schrijven. Afgezien van het documenteren van enkele veel voorkomende fouten bij het gebruik van deze apparatuur.

 39. Hoi Luis, welk land ben je in, om te weten welke distributeur je stuurt.

 40. Gelieve te citeren zo snel mogelijk

 41. Ik stuurde een email naar iemand die Colombia kan ondersteunen, omdat het lijkt erop dat de huidige distributeur in dat land niet beschikbaar is.

 42. GOEDE AVOND. GELIEVE TE WELKOMEN DAT IK EEN ANTENNEKABEL WAS VOOR EEN PROMARK 3 THALES GPS EN HOEVEEL VERTRAGT HET OM BOGOTA-COLOMBIA TE KRIJGEN

  Ik bedank de verzorging.

  Ik heb het erg dringend nodig.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.