Topologische analyse met Microstation Geographics

Laten we het geval bekijken, ik heb een aantal plots in het kadaster, die worden beïnvloed door een hoogspanningslijn, ik wil weten welke van deze zijn, ze in een andere kleur schilderen en ze in een apart bestand opslaan.

1. Laagconstructie

topologische analyse microstation Van wat zichtbaar is, kunnen lagen worden gemaakt, dit kan in referentiekaarten of in het geopende bestand zijn. Het is niet nodig om een ​​project open te hebben als ik objecten heb waaraan attributen zijn toegewezen.

In dit geval heb ik een open project en heb ik de kadasterplots zichtbaar waarop ik wil analyseren welke eigenschappen worden beïnvloed door de as van de pijpleiding.

De topologische analyse wordt geactiveerd met "utilities / topologie-analyse". In dit paneel verschijnen de alternatieven voor het maken, verwijderen, uitvouwen en toevoegen van lagen.

In dit geval om de pakketlaag te maken,

  • activeer het niveau waar ze zijn opgeslagen (of het attribuut dat ze hebben),
  • Ik selecteer het type laag (gebied) hoewel het lijnen of punten kan zijn
  • dan selecteer ik de naam; in dit geval wordt het "Urb1-15" genoemd
  • hieronder selecteer ik het type lijn, vulkleur en rand. Het kan ook worden gemaakt op basis van een query (query) met behulp van de querybuilder of een opgeslagen query.

Vervolgens pas ik de "create" knop toe, onmiddellijk wordt de laag erboven aangemaakt, die ik kan tonen met de "weergave" knop. Op dit moment wordt deze laag alleen in het geheugen opgeslagen, maar ik kan het opslaan als een .tlr-bestand dat op elk moment kan worden opgeroepen ... zelfs zonder een open project te hebben.

Als ik het aan de kaart wil toevoegen, wordt de knop "Toevoegen" gebruikt, dit gaat naar het geselecteerde niveau en met de kleuren of vullingen zichtbaar.

topologische analyse microstation

Op dezelfde manier maak ik de laag "hoge lijnen", waarvoor ik het respectieve niveau selecteer. Dus ik heb de twee lagen al, wat ik nu wil is de percelen analyseren die door die busway-as worden beïnvloed.

topologische analyse microstation

2. Laaganalyse

topologische analyse microstation De analyse wordt gedaan door "overlay / line to Area" te kiezen, daarna selecteer ik de lijn en de area-laag die geanalyseerd moet worden. Hetzelfde kan "gebieden naar gebieden" of "gebieden naar punten" zijn voor andere gevallen.

Hieronder laat het me het alternatief zien om te kiezen welke laag ik moet behouden, ik selecteer de plots (gebieden).

U kunt ook de analysemodus kiezen, "overlappen" is wat het beste past, hoewel er andere vormen zijn, zoals binnen, buiten, matching enz.

Aan de rechterkant schrijf je de naam van de resulterende laag en het alternatief dat de links naar de database in de uitgaande pakketten worden bewaard. De naam van mijn laag is "Betrokken eigenschappen"

Om de laag te maken selecteer ik "bouwen", nu kunt u de gemaakte laag zien, voor visualisatiedoeleinden raakt u aan en drukt u op de knop "weergeven".

topologische analyse microstation

Dit alternatief bestaat niet meer in Bentley Map, of in elk geval is de behandeling totaal anders.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.