Einde van de wereld 2012 Wat als de Maya's gelijk hadden?

Ik heb een vriend met wie het prettig is om te vertellen over de echte samenzweringen van onze dienstdoende politici en denkbeeldig over het bijgeloof van onze volkeren.

Een daarvan is het feit dat de Maya's in hun lange accountcyclus voorspelden, dat na 5,125 jaar de wereld zou eindigen, gedateerd op de 21 van 2012 in december en dat de mensen van de New Era en Gnostics na verloop van tijd een Heerlijke context voor een middag vrije tijd. In dit verband hield ik op mijn laatste reis naar Guatemala van een creatieve banner op de luchthaven die zei: "2012 is geen datum. Het is een plaats", Met welk toerisme zijn ogen heeft gedraaid ten behoeve van de lokale economie en cultuur.

Maya

Dus, hier zijn mijn 4 posities over het einde van de Maya-wereld:

1. Allereerst mijn respect voor deze cultuur wanneer de beste wetenschappelijke onderzoek ontwikkelingen in Europa gedebatteerd over de vraag of de aarde rond was, kan worden gedefinieerd als gerookt kalender, een speciale zonnewende valt samen met het moment dat het zonnestelsel passeert over de as van de Melkweg.

In tegenstelling tot de calendrical wiel 52 jaar nog steeds gebruikt bij de Maya Lange Telling was lineair, bijna cyclisch, en verwachte tijd eenheden 20: 20 dagen doen uinal, 18 uinales (360 dagen) maken a doen, 20-nummers maken een K'atunen 20 Katunes (144 000 dagen) maken ongeveer een b'ak'tun. Op die manier vertegenwoordigt de Maya-datum van 8.3.2.10.15 8 baktunes, 3 katunes, 2-melodieën, 10-urinoirs en 15-dagen.

Ik kan geen idee bedenken hoe ze daartoe zijn gekomen, met een geweldige observatie, zonder actueel bewijs van telescopen of apparaten die hen kunnen helpen posities met zo'n precisie vast te leggen. En na het zien van vele subliminale inscripties en tempels waarvan de stenen lijken te zijn gesneden met laserstralen en geplaatst met zeer nauwkeurige kranen. Als contextuele afstammeling van hen ben ik trots op hun nalatenschap, hoewel de tijd heeft laten zien dat als ze een antropologisch onderzoek doen, ze zullen ontdekken dat hun gewoonte om een ​​stad op de vorige te bouwen, onze politici het in het DNA dragen en daarom het goede vernietigen ideeën om de 4 jaar van de overheid, ze te vervangen door andere van mindere kwaliteit en die meer haar trekken.

En dat met alle wetenschappelijke capaciteit, om verre data te voorspellen; of ze vertrokken in een ruimteschip of konden niet voorspellen dat het vernietigen van de ecologie de ineenstorting van hun beschaving zou zijn. Wat het leek te voorspellen, want over een paar jaar zou het de hele planeet kunnen overkomen; iets dat niemand zou missen en waarom niemand iets doet.

Als er iets interessants over dit het is dat de sluier van mysterie van deze en andere beschavingen overtuigt ons dat er veel dat andere mensen wisten op voorhand, en die uiteindelijk we net geleerd om te herontdekken of opnieuw uit te vinden.

2. Ten tweede is de helft van deze dingen het product van de verbeelding.

Als we 2,500 jaar vóór Christus naar Copán konden gaan, ontmoetten we de grootvader van Marcel Pérez en vroegen hem wat de 21 / 12 / 2012 voor hen betekende, zou hij kunnen zeggen: "Kijk m'ijo, nu ben ik heel druk bezig met het onderzoeken van data in verband met de regen, want als ik het niet doe, sterf ik van honger"

Dit is niet nieuw, er waren altijd voorspellingen over het einde van de wereld. De apocalyptische context is recentelijk geïntegreerd in deze Maya-datum, die ook in andere contexten met vergelijkbaar toeval voorkomt. Zoals eerder gebeurde het voor 1999, gebeurde er niets; toen de Y2K het enige was dat me speet, was dat SAICIC 3.1 voor DOS de ingangsexplosie niet langer kon uitvoeren. Maar er gebeurde niets catastrofaal.

Maar ik moet toegeven dat het extreem grappig is, de mens houdt van deze pods. Ik hield van de film "Knowing", ik werd vermaakt door de fotonische gordel en om te weten dat een generatie heeft vastgesteld dat het zonnestelsel een planeet had met de naam Hercobulus, wiens baan zich in een ander vlak bevindt, maar dat het op deze datum moet worden gepasseerd ... en hoewel we al zouden moeten hebben gezien met onze super telescopen, zal het de planeet in minder dan 12 dagen aan de moeder geven. Glimlachen

3. Ten derde, laten we van het leven genieten.

Deze 20 heb ik een van de laatste vergaderingen wanneer ik met mijn hele veldteam zal zijn. De volgende zal ik ze niet allemaal kunnen hebben en ik zal je nogmaals vertellen dat de Spaanse crisis ons enigszins heeft bezwaard. Maar nogmaals, ik wil je bedanken voor het omzetten van je goede voornemens in technische vaardigheden waarmee je ontwikkeling hebt gebracht naar meer dan 50-gemeenten ... zij het met een meetlint, met een kadastraal record, een rekenmachine of een robotachtig total station.

Dan ga ik met mijn kinderen genieten van de vakantie, ik zal op het gras liggen en als ze op mij gegooid worden, zal ik dat onthouden:

... genieten van het leven op het moment, geen tijd om te geloven dat als de Maya's gelijk hadden. ... en als ze dat deden, geen internet, geen satelliet, geen elektriciteit, geen Twitter of egeomates ... geen manier om te communiceren.

Hier zie je de 22, als ik hoop dat mijn technologische voorspellingen voor 2012 en de doelen die ik voor mijn kinderen in een jaar zal geven, zeker beter zal zijn.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.