Venezuela-crisis - Blog 23.01.2019

Gisteren, bij het 11 uur gingen mijn broers uit om te protesteren, ik zei ze om alsjeblieft naar het huis te gaan, maar mijn zuster antwoordde:

Wat ga ik doen in huis? Ik heb honger, het enige in de koelkast zijn eieren en als ik er een eet neem ik de lunch van iemand anders, ik heb al meer dan twee jaar geen gebakken kip gegeten, zelfs niet geheel voor mijn eigen steak, het laatste wat je gegeten dat vervulde mij was een pap van fororo, mijn auto is meer dan een jaar geleden gestopt omdat ik geen geld te sparen ... ik ben wanhopig, ik zal hier verder op de straat het leuk vinden of no.

Ik bleef achter met het gevoel van angst, en al snel begon ik de sociale netwerken te controleren, overal waren protesten en Maduro stuurde de collectieven om de marsen te verdrijven - nu zijn ze geroepen - Staatstroepen. Ik werd onmacht, wetende dat, hoewel ik geld stuurde naar mijn moeder, vader, broers, het niet genoeg was, ik nog steeds beperkt was. De grootouders van mijn man zijn net als mijn grootouders, gisteren belde ik ze om hen te laten weten dat ze het pensioen op de nationale kaart hadden gestort, 2.700 soevereine bolivars, terwijl 12 eieren 8.000 kosten en de kilo vlees van de goedkoopste al 24.000 kost.

Deze situatie is onhoudbaar, grootouders hebben verloren tussen augustus en tot nu toe dit jaar, een totaal van 25 kilo, soms niet willen bezoeken, want als ik naar buiten ga ik huilen, hoewel hulp als ik kan, het is niet makkelijk, ik wou dat ik kon heb meer en help ze allemaal. Het is te pijnlijk, de meesten van ons kijken uit naar de 23 als een datum van hoop, omdat de verandering al redelijk is voor iedereen.

 • 12: 20 am. Aan het einde van de werkdag bekijk ik de sociale netwerken en bekijk ik virale video's van mijn broer, vanuit het raam van mijn moeders huis, waar de veiligheidsdiensten naar de gebouwen schieten. Wat een grote angst, ik bleef het nakijken, protesten in alle delen van het land.
 • 1: 00 wordt bevestigd door een schotwond door staatstroepen. Een jongen uit 16 jaar in de omgeving van San José citeert - Caracas. Ik begin te huilen, mijn zuster roept, dat is lelijk in het huis, mensen schreeuwen en huilen.
 • 1: 30 am. Cacerolazos in San Antonio de los Altos. Niemand op straat, vreedzaam protest.
 • 5: 30 ben: mobilisatie. Het gebied waar ik woon wordt beschouwd als een slaapkamer gemeenschap, de meeste mensen gaan aan het werk op 5 morgen, vandaag was het anders, allemaal gericht op één punt, de lijn van pendelbussen werkte niet vandaag, maar gebruikten hun bussen om iedereen die wilde deelnemen aan de demonstraties van steun aan Juan Guaido over te dragen
 • 7: 00 am. De media van Globovisión vragen via haar journalisten de Nationale Strijdkrachten om de burgers niet aan te vallen, minuten later verlaat ze de lucht.
 • 8: 00 ben: ze bellen me vanuit El Paraíso - Caracas, mijn schoonzus heeft video's gestuurd waar je een groot aantal gemobiliseerde mensen kunt zien, allemaal te voet, zonder verkeer.
 • 8: 30 ben: mijn broer belt mij, hij vertelt me ​​dat alles goed gaat in het huis van mijn moeder, maar hij werd bedreigd door zijn baas, hij moest naar de door de regering geroepen mars of hij zou ontslagen worden.
 • 9: 00 am. Ik controleer de sociale netwerken en beperk zoals altijd de internetverbindingen, vooral die waarvoor we contracten met CANTV-ABA hebben, werken niet.
 • 9: 15: de buurman klopt op de deur en vraagt ​​ons om te melden wat er gebeurt, ze heeft geen kabel-tv, in de nationale kanalen hebben ze niets gemeld van de mobilisatie van vandaag ter ondersteuning van Guaidó.
 • 11: 00 am. Ze bellen me vanuit El Paraiso, ze onderdrukken de demonstranten, de soldaten gooien traangas en pellets.
 • 11: 15 ben: Ik belde mijn vriend uit New York, vraagt ​​of alles in orde is thuis, ik zei dat zijn zus Catia heeft hun pasgeborenen op de grond, in het bedrag van de scheur bommen hebben gelanceerd baby's.
 • 11: 30 AM: Ze verzenden via twitter de demonstratie in Caracas ter ondersteuning van Juan Guaidó.

 • 12: 00 pm. Geen internetservice meer dan een uur geleden, intermitterende stroomstoringen en lichte inzinkingen, angst begint zijn werk te doen, iedereen thuis is onrustig, zelfs de teef. Niemand heeft het hoofd om te werken, het brein vraagt ​​om gefocust te zijn op wat er gebeurt.
 • 1: 00 pm. De internetverbinding daalt opnieuw, ik was in een videogesprek met familie in Spanje, die op dat moment demonstreerde tegen de regering van Nicolás Maduro. Het was bitterzoet om te zien dat ze ver weg zijn, maar zo dicht bij terugkomst, ze verliezen nog steeds niet het vertrouwen. Ik wacht nog steeds op de komst van Guaidó naar de concentratie.

2: 00 uur, Juan Guaidó werd beëdigd, in aanwezigheid van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Ik begon te huilen toen hij het woord "JURO" zei.

 • 2: 02 pm. VS erkent Juan Guaidó als interim-president
 • 2: 05 pm, een vriend die in Argentinië woont, schrijft me: "Ik kan het niet geloven, ik wil dat het waar is, het is gewoon te goed". waarop ik antwoordde, vriend herinnert zich dat het universum luistert, we zullen het met vertrouwen vragen, voor jou, voor al degenen die ver weg zijn ", antwoordde ze met een afbeelding, ik wacht op de bus om naar het interview van mijn mogelijke 4to te gaan. werk, ik ben niet opgehouden met huilen.
 • 2: 31 de veiligheidsdiensten komen naar Altamira om de mars in te trekken. Degenen die overblijven zijn meestal jong, die zijn gevallen tot pellets en bommen, gewapend met stokken, stenen, molotovcocktails, stop niet met aandringen.
 • 3: 00 pm. Militair van de Miliar-cirkel van Maracay protesteert en bedekt het gezicht van Chavez en Maduro.
 • 3: 00 pm Brazilië, Paraguay en Canada erkennen Juan Guaidó als interim-president.
 • 3: 59: Peru erkent Guaidó als interim-president.
 • 4: 00 pm. Volwassen voor de nationale keten, breekt de relatie met de VS, en bedreigt alle Amerikaanse functionarissen die 72 uren hebben om Venezuela te verlaten.
 • 5: 00 uur, politie van de staat Carabobo doet mee aan protesten tegen de regering van Nicolás Maduro. Kosovo erkent Juan Guaidó als president.
 • 5: 20 pm. Drie doden in Barinas gemeld door protesten. De meerderheid is jong, wij allemaal die meer dan de helft van ons leven onder deze regering hebben geleefd, sommigen hebben het verloren, anderen zijn er nog steeds, overleven.
 • 5: 10 pm. Het wordt uitgesproken als Vladimir Padrino:

Wanhoop en intolerantie bedreigen de vrede van de natie. De soldaten van het vaderland aanvaarden geen president die is opgelegd in de schaduw van obscure belangen of die buiten de wet zijn verklaard.De FANB verdedigt onze grondwet en is de garant van de nationale soevereiniteit.

Zijn uitspraken blijven de grondwet van Venezuela schenden, waar hij zegt dat de Nationale Strijdkrachten een instelling is zonder politieke strijdbaarheid.

 • 6: 15 pm: ze sturen een lijst met degenen die zijn gearresteerd om te protesteren in Nueva Esparta. Telkens wanneer ik dit soort nieuws lees, sta ik er meer versteld over hoe ze wapens tegen vreedzame protestanten kunnen blijven gebruiken, en bovendien is in de grondwet het recht om te protesteren verankerd. Het is duidelijk dat we in dictatuur leven.
 • 6: 40 pm, de lijst met landen die hun steun hebben uitgesproken voor Guaidó en Maduro, is bijgewerkt.

 • 6: 50 pm: 14 is bevestigd en 67 is landelijk gearresteerd.
 • 7: 20 pm: een jonge 24 sterft voor opnamen in Táchira.
 • 7: 35 pm: plunderingen beginnen in verschillende delen van Venezuela, Puerto Ayacucho, San Cristobal, Baninas, Guanare, La Vega-Caracas, enkele van de plaatsen waar deze gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Velen hoeven niet te eten en zij die weinig hebben zijn ondervoed.
 • 7: 20 pm: Schade gewond bij Dairy. Ik ben nog steeds op twitter en andere sociale netwerken, vrienden van buiten, ze sturen me wat ik niet op tv kan zien, dankzij de blackouts die ze twee televisies hebben verbrand, ik heb geen waar het nieuws te zien.
 • 7: 40 pm: IDB herkent Juan Guaidó als interim-president
 • 8: 04 pm: de troepen blijven mensen vermoorden, Felix Acosta sterft van 33 jaren, in Barcelona. Hij stierf en verwachtte Venezuela vrij te zien.
 • 8: 15 pm: Diosdado Cabello, roept de supporters van de regering op om in Miraflores te waken.

Ik weet niet welke mening ik erover moet uiten, als ze gedwongen moeten worden of het een persoonlijke beslissing is. Eerder was ik een medewerker van het openbaar bestuur, en ik kan bevestigen dat veel van Maduro's metgezellen daar waren vanwege het simpele feit dat ze hun baan niet verloren, zoals bij mijn broer is gebeurd. Het was mogelijk om te verifiëren dat veel van de scènes die tijdens de toespraak van Maduro op de ketting werden uitgezonden, video's waren die jaren geleden waren opgenomen tijdens marsen en bijeenkomsten.

 • 8: 20 pm: Het Democratisch Initiatief van Spanje en Amerika heeft Juan Guaidó erkend als interim-president.
 • 8: 25 pm: Nationale cacerolazo begint.
 • 8: 29 pm: Ik ben mentaal uitgeput, ik weet niet wat ik anders moet denken en zien. Ik voel me anders, ik zou graag willen dat alles voorbij is, nu moeten we wachten op de beslissingen van morgen, als de regeringswisseling zonder problemen gebeurt, of als internationale troepen moeten ingrijpen. Deze onzekerheid is niet eenvoudig, er zijn drie dagen waarin ik 4-uren alleen heb kunnen slapen. We zijn allemaal in de verwachting dat wat er vandaag is gebeurd niet voor niets is geweest, dat het ons niet het vertrouwen zal doen verliezen dat Venezuela zal verbeteren, en dat Maduro's delegatie de posten verlaat.

Ik wil mijn land niet verlaten, ik heb in het diepste deel van mijn wezen geprobeerd om die mogelijkheid te vermijden. Maar als je ziet dat je leven heeft geen toekomst beginnen om het te overwegen, en diep gekwetst, nu begrijp ik alle mensen die geëmigreerd en kwam hier voor alle soorten van oorlogen, een oorlog hier dagelijks leven, hier het overleeft, niemand levens .

Vandaag kon ik de kracht van sociale netwerken zien, geen televisie op de televisie kon iets overbrengen van wat er gebeurde in Venezuela, tenminste geen onderdanen, we meldden via twitter, Instagram en berichten van verschillende mensen in verschillende delen van de wereld.

Ik geloof dat we vandaag januari 23 een gigantische stap hebben gezet, ik erken Juan Guaidó als interim-president van Venezuela.

8 uur: ik stuur het artikel naar de uitgever Geofumadas. Bedankt vriend en baas.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.