4 belangrijke momenten in de geschiedenis van egeomates

- We zouden een blog moeten hebben ...

Zei mijn baas (HM), met zijn ogen losgekoppeld van deze wereld. Het speet me dat ik het woord niet kende dat een 73-jarige man had genoemd vóór mijn hardnekkige klacht over de reden waarom ze het internet hadden losgekoppeld van de gemeenten die kadastraal onderhoud deden. Meer dan hij zei met zijn natuurlijke manier om een ​​scène 25 jaar vooruit te beschrijven en de reden waarom hij altijd leek te tronen met een astrale versie van de werkelijkheid.

Mijn ontmoeting met het woord Blog.

Dat was mijn eerste ontmoeting met het woord blog in september van 2005, hoewel het al een paar jaar had genomen om in de wereld van digitale schrijvers stijl blog te worden gekauwd.

Toen ging ik naar Guatemala en daar hervat ik de zaak. Op dat moment was Blogger een beetje minder dan deprimerende versie, met een paar sjablonen in schriltonen. Ik had het moeilijk om haar functionaliteiten te begrijpen, simpelweg omdat ze weinig waren, met een paar nachten was ik gedreven door het eerste idee om over CAD / CAM technologieën te schrijven in de unieke exorcist-stijl die ik wist.

Maar de stress van het ontbreken van voldoende argumenten geen idee hoeveel mensen die geïnteresseerd zijn in het lezen zou kunnen zijn, stopte ik de kwestie na vier vervelend artikelen en begon een gehoorzaam melancholie om het land te verlaten met bijna vast besluit niet om terug te keren in de lange blog. Dus ik nam mijn agenda en schetste 25 titels van mogelijke kortverhalen die mijn nostalgie op die eenzame nachten zouden kunnen begeleiden. Hij begon te schrijven in de keuken, begeleid door een Duitser die net wist te zeggen dank u, toen hij een glas vloeistof dat ik bereid met verse cashewnoten bomen die het huis van het bedrijf had buitenlandse ingenieurs ingehuurd geserveerd. Toen probeerde hij een gesprek in het Engels, maar dat droge Scandinavische zei nauwelijks Bedankt en was weer op zijn laptop gegooid.

Het was simpel om de verhalen te schrijven, alleen moest doen wat de vijfde klas compositie leraar me vroeg, met een beetje literatuur aan de hand van mijn schrijfklasse van mijn eerste jaar college. Alles stroomde zo snel dat ik schreef een verhaal bijna dagelijks, naar mijn mening het beste wat jaren later maar toen ik zag een professionele redacteur aan het werk realiseerde ik me dat de stijl is ingewikkeld, zodat die kunnen maken ons verliezen natuurlijke inspiratie had plaatsgevonden. Misschien was het goed om niet te weten omdat mijn verhalen kwam als weglopen in kleine kring van vrienden die genoten en vooral de landgenoten van die kostschool, waar een paar jaar van mijn puberteit dat een herkauwen ik ging, opnieuw en opnieuw met de latere komst van netwerken sociale rechten.

Toen ik bij 25 artikelen kwam, publiceerde ik het in druk en bracht het uit, zodat ik niet meer zou schrijven tenzij het een speciaal verzoek was. Soms heb ik ze hier gerecycled.

Mijn eerste ontmoeting met WordPress

je egeomatesIk was altijd bang voor WordPress, ik had moeite om voorbij de wp-config.php-bewerking te komen en toen wist ik niet waar ik moest lopen. Met de hulp van een Mexicaanse vriend heb ik het weten te installeren en mijn eerste pinino's gemaakt met een hybride versie tussen technologische innovaties en webblogging. Ik schreef tijden voor mezelf, tijden voor anderen in Serturista y Blogingeniería... tot Francisco merkte dat hij meer voor mij schreef en me bijna eruit gooide.

Het was een interessante fase in mijn leven, daar verloor ik de angst voor de CSS-stijl, om de .httaccess, eenvoudige taken van php en andere acroniemen die binnen een paar maanden aankwamen te verstoren: koptekst, zijbalk, voettekst, metatag, cms, xmlrpc , css, atoom ... een hele lijst is nooit voorbij.

Uiteindelijk sprak ik over Google Earth, een aantal web mapping-applicaties, maar het was erg moeilijk voor mij om te schrijven voor een publiek zoals ik al jaren bewonderde: Cartesia dat bestond uit 2001 en GabrielOrtiz van 2003.

Op een dag in 2007 kondigde Tomás, de maker van Cartesia, aan dat hij Cartesians had gebouwd op WordPress MU, en iedereen die een blog over geomatica wil hebben is welkom. Tegen die tijd was ik al in bruikleen naar mijn land teruggekeerd en begon ik aan een project dat de conceptie van een multifunctioneel kadaster onder gezamenlijke gemeenten impliceerde.

Over ons |

Het was eenvoudig om Geofumadas als naam te kiezen. Een van mijn mentoren (JJ) belde me van tijd tot tijd om voor een ovale tafel te gaan zitten en terwijl ik het formica-bord aan het schoonmaken was met een gum, zei hij:

- Kom op, laten we een koffie met ruimtegeur roken.

Na wat krabbels op het bord te hebben gedaan, stuurde hij me het gedicht om dat diagram om te zetten in een bruikbare routine voor het kadastrale proces. Uiteindelijk belde ik dat inspirerende moment «Geofumar»En toen ik begon met het installeren van de site was dat de naam.

Ik moet eerlijk zijn dat ik tegen die tijd niet dacht dat ik zou worden wat ik nu ben. Het begin was vrij bescheiden, sommigen van ons volgden de uitnodiging van Tomás, maar weinigen hadden de vasthoudendheid om met obsessieve discipline te schrijven. Zo naïef was mijn gevoel dat de url eerst galvarezhn.cartesianos.com was, net als elke andere eerste site waarin de auteur zijn naam probeert te benadrukken in plaats van een merk; hoewel de titel altijd Geofumadas was. Na een tijdje was het nodig om het door te geven aan geofumadas.cartesianos.com.

Worden aangehaald een paar keer in de forums Cartesia motiveerde me zelfs daagde me meer kritiek van sommige die mijn goede bedoelingen geprezen maar vraagtekens bij mijn occasionele losheid, onschuld context en oefende weinig assertiviteit. Voor hen heb ik te danken hen om meer serieus de uitdaging van het schrijven voor een geglobaliseerde wereld te nemen zonder te vergeten dat ik een UTM-coördinaat, familie, vrienden, een meisje en een blog.

De tijd deed de statistieken groeien, WordPress werd vriendelijker, met plug-ins en thema's waarvan Tomás goodwill onmogelijk bij te houden was met Cartesianen. Ik kocht het domein geofumadas.com maar ik weigerde Cartesianos te verlaten, meer uit dankbaarheid voor Cartesia dan voor de 45 kwaliteitsbezoekers die het huis mij bracht. De mogelijkheid deed zich echter voor toen WordPress MU aankondigde de ontwikkeling te stoppen om de inspanningen van WP Multi-sites niet te dupliceren, dus ik vroeg Tomás of Cartesianos daarheen zou gaan.

- Als u alleen en tux nog steeds schrijven-. Hij vertelde me.

Dus ik begreep dat als toestemming om naar Geofumadas.com te gaan.

Tomás en Geofumadas.com

geofumHet duurde 6 jaar voordat ik Tomás persoonlijk ontmoette. We hadden lange paragrafen gesproken, hoewel het altijd ging over onderwerpen die waren versleuteld volgens de OGC-normen. Maar na drie reizen naar Europa, al het fruit van de blog, besloot ik langs Spanje te gaan om op het tafelkleed te kauwen en wat fans te bezoeken.

Het was grappig dat ik, als degene die veel over kaarten praat, de weg kwijtraakte omdat ik wilde weten hoe de metro en mijn iPad werkten. De oprichter van Cartesia.org zat aan zijn frisglazen bureau, droeg een lichtbruine jas en goed gepoetste pantoffels waardoor hij er allesbehalve een landmeter uitzag. Toen hij opstond, kon ik zien dat hij langer was dan ik me had voorgesteld, zijn toon paste niet bij de agressieve moderator van de forums op zijn stevige posities voor de COITT hoewel zijn geest van goede mensen precies met het beeld van Peter Parker in de aflevering van de Green Goblin gejaagd was.

Een meisje vergezelde me daarheen, ik zeg niet dat ze me leidde, omdat ze de helft van de fout was dat ik mezelf verloor; Vandaag maakt het me verdrietig om het te vertellen, omdat we vergeten dat ik aan het einde van de tafel sms'te totdat de honger barstte na bijna twee uur praten over Pleiades-beelden, orthorectificatie en de reikwijdte van ZatocaConnect. We verontschuldigden ons voor de eerste keer en gingen naar de hoek om iets te eten, we zagen haar weer tot we wachtten op de vla voor het dessert en deze keer was het Tomás die zich verontschuldigde.

-Eerlijk gezegd, hoe sorry ben ik.. Zei hij, met meer charisma.  Maar we hebben nog nooit met deze man gesproken.

-Hoe niet, het laat zien. Ze zei haar wortels te tekenen in een Caribische eerlijkheidsgrijns.

En toen gingen we terug om ons onder te dompelen in het gesprek, we spraken over mijn kinderen wiens afbeeldingen zijn gegroeid in gelinkte artikelen op de blog, ook die van hen, totdat we uit respect voor het werk terugkeerden naar het kantoor van Infoterra. Om afscheid te nemen, gaf ik een compliment in de vorm van de derde verontschuldiging aan het meisje dat woede in pixels begon te zweten.

'Je moet weten dat de helft van mijn prestaties te danken zijn aan Thomas.

En hij nam het weg met de vaardigheid van de schutter.

-En toen hij bekend en geweldig was, verliet hij Cartesian.

Het lach was het moment waard, we knuffelden elkaar en toen ging ik om mijn verdriet, Toledo, te compenseren met het meisje dat niet meer een gids wilde zijn nadat een paar Braziliaanse vrienden bij ons waren aangesloten.

Conclusie

je egeomatesIk moet dit artikel afmaken omdat de 43,000-voeten klaar zijn en we zijn gevraagd om de elektronische apparaten uit te schakelen, dus ik zal zo kort mogelijk afmaken.

Meer dan momenten waren het mensen: HM, JJ, Tomás, het waren belangrijke mensen in deze aflevering die ik hier slechts in korte stappen heb samengevat. Maar de route is langer en er zijn meer belangrijke mensen dan ik via deze blog heb ontmoet. Sommigen van hen werken met mij samen, anderen lezen amper de krantenkoppen, anderen komen uiteindelijk terug om te kijken of er een vertrouwde piek afvalt en weer anderen onderhouden permanent contact via Skype, mail of sociale netwerken.

Het kostte veel moeite om 110,000 maandelijkse bezoeken te krijgen, bijna allemaal met vallen en opstaan. Na verloop van tijd arriveerde de internationale versie (eGeomate.com) waarmee NG mijn psycholoog werd en de sociale netwerken die de druk voor belangrijke krantenkoppen wegnamen. Ik geloof in de democratisering van kennis die anderen vóór mij begonnen; nu waardeer ik de hartelijkheid waarmee GabrielOrtiz en Cartesia mij ontvingen, dit en meer motiveerde mij om Z te rijden! Ruimtes om in plaats van te concurreren om adverteerders, samenwerken.

Ik heb veel ideeën zien komen en gaan, sommige te mooi om voor te sterven. WordPress en gvSIG hebben me laten zien dat het Open source-model net zo veelbelovend is als propriëtaire software en dat we ervoor moeten vechten, ermee en soms ertegen. Elke keer dat er een nieuwe blog arriveert met de naam van de hoofdauteur, wordt mijn hoop herboren dat over 6 jaar een ander zich zo gelukkig kan voelen. Want hoe meer van ons in dit ecosysteem samenleven, hoe duurzamer de Spaanse context dan geofuma gml, maar leeft het charisma van melancholie, die is geïnspireerd door de successen van anderen en niet-contextueel sarcasme tolereert.

Wees zo opgewonden. Als u op een dag een blog, forum of pagina hebt gestart, doe dat alstublieft. Als u plannen heeft om een ​​nieuwe te openen, ga dan verder is er ruimte voor iedereen.

3 Antwoorden op "4 belangrijke momenten in de geschiedenis van Geofumadas"

 1. Groeten vriend Mauricio
  Een verduidelijking De makers van Cartesia.org gabrielortiz.com en georumadas.com we zijn verschillende mensen.

  Gabriels geweldige werk.

 2. Hallo Gabriel, nu ik je verhaal heb gelezen, merk ik op hoe het al je traject is geweest, waarvan ik volgestop ben met de mijne.

  Daar in de 2005 begon ik deze prachtige wereld van GIS te beginnen, vooral voor de opkomst van vrije technologieën en omdat het internet en eindeloze gebeurtenissen om mij me zouden toestaan.

  Forum Ortiz, Cartesia, gvSIG, Kosmo, etc, etc, waren plaatsen waar we het eens bij verschillende gelegenheden, maar ik was meer real-world, eerlijk gezegd heb ik niet graag veel tijd doorbrengen in de virtuele wereld, vandaag beweren dat houding echter van oordeel dat neem de tijd om deze lijnen respect en bewondering die ik heb altijd naar u toe en egeomates wijden.

  Ik denk dat het midden van 2007 / 2008 wilde iets ondernemen als een blog, dit met je praten over, maar het echte leven kostte me volledig weg, moet besteden aan de veeleisende taak van de zorg voor een zeer speciale persoon, maar toch doe ik nog steeds en dus ik betwijfel cv het idee om een ​​blog te onderhouden.

  Ten slotte moet in het begin hebben gedaan, wil ik u feliciteren, ik weet dat uw inspanningen zijn goed beloond en zullen zo lang als ik je kunt lezen voort te zetten, krijg ik boos soms foristas dat je een of andere manier te bekritiseren, maar uw zeer Nou je hebt kunnen profiteren van hen om te verbeteren, vandaag is het ongetwijfeld hoe aangenaam het is om je voetstappen te lezen en te volgen.

  Een knuffelzus, groeten uit Venezuela ...

  Mauricio Márquez

 3. Hallo, goede morgen.
  Ik heb je reis gevolgd sinds de dagen van Cartesia, van wanneer Txus, jij en anderen, je Cartesia nam om je blogs te schrijven.
  Uw blog is altijd fantastisch geweest, is een comfortabele en leuke manier om op de hoogte te zijn van het nieuws van ons beroep.
  Het verhaal dat ik zojuist heb gelezen, vond ik uitmuntend en laat zien dat achter een blog er mensen op straat zijn, met de impuls en de illusie van het vertellen en delen van kennis.
  Mijn felicitaties voor al deze jaren.
  groeten
  Juan Toro
  http://es.linkedin.com/in/juantororebollo

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.